שלום אורח התנתק
שלום אורח התחבר לאתר
-
ראשי
-
שירותי אתר ספונסר
-
פורומים
-
חדשות
-
נתוני מסחר
-
סקירה שבועית
-
פערי ארביטראז'
-
תיק אישי
-
צור קשר
דניה רוצה לחזור: פרסמה טיוטת תשקיף להנפקת מניות
חברת הבנייה והתשתיות דניה, שבשליטת לפידות קפיטל, פרסמה טיוטה ראשונה של תשקיף הנפקת מניות שהוגשה לבורסה לניירות ערך. טיוטת התשקיף כוללת הנפקת מניות לציבור וכן הצעת מכר של חלק מהמניות המוחזקות על ידי אפריקה השקעות.
דניה היא חברת בניה ותשתיות הפועלת בישראל, פולין, רומניה וארה"ב. החברה בבעלות אפריקה ישראל להשקעות, המוחזקת על ידי לפידות קפיטל של יעקב לוקסנבורג בשיעור של 80% ו-20% על ידי אלטשולר גמל ופנסיה. קבוצת דניה מעסיקה כ-2000 עובדים בארץ ובעולם, ובבעלותה חברות בנות רבות.
לחברה פעילות של בניה למגורים במסגרתו היא מבצעת עבודות קבלניות עבור לקוחות חיצוניים. בתחם הבניה שאינה למגורים מבצעה החברה בניה של משרדים, מבני תעשיה, מסחר, מוסדות רפואיים וכו’, קבלנות תשתיות – הקמת כבישים, גשרים, מסילות רכבות ובתחום הייזום למגורים בו רוכשת החברה קרקעות לצרכי ייזום ובניה של פרויקטים למגורים. החברה פועלת בתחום זה גם במסגרת מחיר למשתכן.
את תשעת החודשים הראשונים של 2020 סיימה דניה עם הכנסות של 2.6 מיליארד ש"ח ורווח נקי של 74 מיליון ש"ח. צבר ההזמנות שלה עומד על 10 מיליארד ש"ח. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת בתשעת החודשים הסתכם ב-52 מיליון ש"ח, יתרת המזומנים עמדה על 414 מיליון ש"ח.
דניה נסחרה בבורסה עד לשנת 2015, כשנמחקה בשל בעיות בחוק הריכוזיות, מכיוון שהחברה מוחזקת על ידי אפריקה השקעות, המוחזקת על ידי לפידות קפיטל, ומתחתיה אפריקה מגורים, כך שהפירמידה היתה בת 3 שכבות ולאחר מחיקתה של דניה (במקביל למחיקה של נגב קרמיקה) נותרו שתי שכבות בלבד.
בהנפקה תתמודד החברה עם מבנה הפירמידה באמצעות הצעת המכר. המניות של אפריקה מגורים יחולקו כדיבידנד בעין לבעלי המניות של אפריקה ישראל – לפידות קפיטל ואלטשולר שחם, כך שדניה ואפריקה מגורים יהיו חברות אחיות.
דניה לא מפרסמת את מבנה הנפקה והיקפה אולם על פי הערכות בשוק, החברה תנסה לגייס כ-400 מיליון ש"ח לפי שווי חברה של כ-2 מיליארד ש"ח.
שירותי אתר ספונסר
גם לך מגיע החזר ממס הכנסה - הבדיקה בחינם |
מסחר דרך בנק בתנאים של בית השקעות |
עמלות למסחר בוול סטריט |
פורומים
שוק ההון הישראלי | אמריקאי |
ביומד | גז ונפט |
מעו"ף | ניתוח טכני |
תעודות סל | שווקים עולמיים |
1. הבעלים לפידות? כלומר אני? (לל"ת)