חדשות שוק ההון
הרווח הנקי של גלוברנדס ברבעון הראשון גדל ב-10%
ההכנסות בניכוי מסי קניה הסתכמו בכ-116 מיליון שקל; דירקטוריון החברה החליט על חלוקת דיבידנד בסך של 29 מיליון שקל לבעלי המניות
גלוברנדס, המייבאת ומפיצה מותגים מובילים בתחום מוצרי טבק, עישון, ממתקים וחטיפים, מפרסמת היום את התוצאות הכספיות לרבעון הראשון של 2020.
הכנסות החברה בניכוי מס קנייה הסתכמו בכ-116 מיליון שקל, בדומה להכנסות הרבעון המקביל אשתקד. במגזר מוצרי העישון הסתכמו ההכנסות נטו בכ-100 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. בראשית רבעון זה נכנס לתוקפו חוק האריזות האחידות.
גלוברנדס נערכה מראש ליישום החוק ומכרה את הרוב המכריע של האריזות הישנות, והשמדת המלאי הישן הייתה זניחה. יצוין, כי עד כה יישום החוק לא השפיע לרעה על המכירות. במגזר הממתקים והחטיפים הסתכמו ההכנסות בכ-15.9 מיליון שקל, בהשוואה לכ-16.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הגולמי הסתכם בכ-40.1 מיליון שקל (כ-34.5% מסך ההכנסות), וזאת בהשוואה לרווח גולמי של כ-39.2 מיליון שקל (כ-33.6% מסך ההכנסות) ברבעון המקביל אשתקד. השיפור ברווח הגולמי הושפע משינוי תמהיל המכירות במגזר מוצרי העישון, ומנגד קיטון כתוצאה מעדכון התנאים המסחריים עם JTI.
הוצאות מכירה ושיווק הסתכמו ברבעון הראשון בכ-13.5 מיליון שקל, בהשוואה לכ-12.7 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלייה בהוצאות נבעה מגידול בהוצאות שכר וכן בהוצאות פחת. הוצאות הנהלה וכלליות הסתכמו בכ-7 מיליון שקל ברבעון הראשון, בהשוואה לכ-7.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון בהוצאות נובע בעיקרו מקיטון בהוצאות השכר.
ברבעון הראשון רשמה גלוברנדס הכנסה אחרת בסך של כ-0.7 מיליון שקל בגין רווח הון שנרשם בעקבות החלפת צי הרכבים של החברה.
הוצאות המימון נטו ברבעון הראשון של 2020 הסתכמו בכ-0.7 מיליון שקל, שהינם הוצאות ריבית ועמלות בגין אשראי מתאגידים בנקאיים, וזאת בהשוואה להוצאות מימון נטו של כ-1.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד אז נכללו בתוכן גם הוצאות בגין עסקאות גידור לרכישת מלאי. החל מהמחצית השנייה של 2019, עברה גלוברנדס באופן מלא לחיוב שקלי מול ספקיה במסגרת הארכת ההתקשרות עמם, ולחברה אין כיום חשיפה משמעותית לשינויים בשערי החליפין.
ה- EBITDA המתואם הסתכם ברבעון הראשון בכ-22.9 מיליון שקל, וזאת בהשוואה לכ-21.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הרווח הנקי של גלוברנדס ברבעון הראשון של 2020 הסתכם בכ-14.8 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 13.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
לגבי השפעות וירוס הקורונה,: גלוברנדס נוקטת בצעדים שמטרתם צמצום הסיכון להידבקות של עובדיה, הכוללים חלוקת אמצעי מיגון ומעבר לעבודה מהבית ועבודה במשמרות לעובדים רלוונטיים, וזאת תוך היצמדות להנחיות משרד הבריאות. התפשטות נגיף הקורונה לא פגעה בשרשרת האספקה של החברה ולא השפיעה לרעה על מכירות החברה במגזר מוצרי העישון.
לגלוברנדס מדיניות חלוקת דיבידנד לפיה החברה תחלק לפחות 75% מהרווח הנקי לבעלי המניות, כאשר החלוקה תתבצע פעמיים בשנה, על בסיס הרווחים שנצברו ברבעון הראשון והשלישי. במסגרת מדיניות זו החליט דירקטוריון החברה על חלוקה של 29 מיליון שקל לבעלי המניות.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
המהפך של מאיר שמיר: איך חברת האחזקות הוותיקה הפכה לתחנת כוח של תשואות
-
הסקירה השבועית: הבורסה שוברת שיאים - מה אומר הניתוח הטכני להמשך?
-
”שיבוש משינוי האלגוריתם”: איל מיקיאג’ קרסה ב-50% בוול סטריט
-
האופוריה בבורסה מול המחנק ברחוב: האם שוק ההון איבד קשר למציאות?
-
מגה אור: הרווח הנקי עלה ב-28% ל-844.3 מיליון שקל; מספקת תחזית אגרסיבית