חדשות שוק ההון
צמח המרמן ו-ICR ישראל קנדה ראם מגורים יבנו שכונת מגורים ברמת השרון
שתי החברות ישתפו פעולה בעסקה משותפת בשלושת המגרשים בהם זכו במסגרת מכרז של רמ"י; היקף במכירות בצפוי עומד על כ-1.6 מיליארד ש"ח
- מורדי שבת, מנכל קבוצת ICR
- צילום: יפעת שגב
בשבוע שעבר זכתה ICR שבבעלות משותפת של ישראל קנדה, בשליטת ברק רוזן ואסי טוכמאייר, ושל ראם מגורים שבשליטת האחים נקש ורז עודד, במכרז של רמ"י לרכישת זכויות החכירה במגרש להקמת 79 דירות בשטח של כ-2.4 דונם בשכונת נווה גן ברמת השרון צפונית לשכונת תל ברוך בסכום של כ-151 מיליון ש"ח.
באותו מכרז זכתה צמח המרמן ב- 2 מגרשים להקמת 299 דירות בשטח של כ-9.5 דונם בתמורה לסך של כ- 563 מיליון ש"ח.
לאחר שכל אחת מהחברות זכתה במכרז הודיעו השתיים על יצירת שותפות מלאה בה יתכננו, יבנו וישווקו בשותפות מלאה כ-380 יח"ד והשכרת שטחי מסחר על פני שטח של כ-12 דונם, בכפוף להשלמת רכישת המגרשים וקבלת אישור רמ"י. שווי רכישת הקרקע עומד על כ-714 מיליון ש"ח ושווי המכירות הצפוי עומד על כ- 1.6 מיליארד ש"ח.
במסגרת הסכם השותפות נקבע כי שתי החברות יפעלו בפרויקט על בסיס איחוד וחלוקה ביחס לשלושת המגרשים שזכו החברות, באופן שבסופו של יום כל אחד מהצדדים יהיה הבעלים של מחצית (50%) ממלוא הזכויות וההתחייבויות ביחס לכל אחד מהמגרשים, והצדדים יפעלו לכונן ביניהם עסקה משותפת, לתכנון, הקמה ושיווק של פרויקט אשר יכלול את מלוא יחידות הדיור בשלושת המגרשים, וכן להשכרה משותפת של שטחי המסחר שיוקמו.
הפרויקט ינוהל במשותף על ידי הצדדים, כאשר כל צד יהיה אחראי להובלה בתחומים שונים, כך שצמח המרמן תוביל את נושא תיאום תכנון וביצוע הפרויקט מטעם העסקה המשותפת ותוביל את הניהול הכספי והטיפול בחברה המשכנת. ואילו ICR תוביל את נושא ניהול מיתוג הפרויקט, השיווק והמכירות.
בכוונת השותפות לפנות לגורם מממן מוסכם למימון הפרויקט.
מנכ"ל צמח המרמן, חיים פייגלין, מסר: "שתי החברות משלבות יכולות שונות לטובת יצירת פרויקט איכותי ומיוחד, לאוכלוסיית יעד ברמה הסוציו אקונומית הגבוהה ביותר, בלב אזור הביקוש של גוש דן. המיזם החדש מסתמן כפרויקט דגל ייחודי הממוקם בלב אזור הביקוש בשכונת נווה גן ברמת השרון, בקרבה לשכונת תל ברוך צפון היוקרתית המאופיינת באוכלוסייה ממעמד סוציו אקונומי גבוה.
כפי שציינו, הזכייה מהווה נדבך משמעותי בביסוס מעמדה של החברה כשחקן מוביל בשוק הדיור באזורי הביקוש ומשלבת בין מגורים, מסחר ובילוי. בכוונתנו להמשיך ולפעול לאיתור ומימוש של פרויקטים נוספים התואמים את האסטרטגיה העסקית ומאמינים כי נמשיך לייצר ערך לבעלי המניות של החברה."
מורדי שבת, מנכ"ל ICR: "מדובר בצעד נוסף בהמשך ההתרחבות שלICR אשר מתכוונת להתחרות מתוך כוונה להשתתף ולזכות בכל מכרז שייצא באזור המרכז ובאזורי ביקוש, כחלק מהאסטרטגיה שלנו להפוך לחברה הנדל"ן למגורים המובילה בישראל עם מיקוד לבנייה למגורים בגוש דן. אין לנו ספק כי נביא גם לרמת השרון את האיכות, הדיוק הירידה לפרטים וההקפדה על מעטפת מוצר חווייתית מושלמת, וזאת בנוסף לפרויקטים ברמה הגבוהה ביותר המשווקים על ידנו בהרצליה, בבת ים בגבעתיים ועוד.
מדובר באחת השכונות הטובות ביותר שתיבנה ברמת השרון, אשר תעניק מכלול של שירותים סביבתיים וקהילתיים איכותיים של רמת השרון, והכל במרחק הליכה מהשירותים הנוספים אותם ניתן לקבל בתל אביב צפון, והכל - בפרויקט איכותי וייחודי עם תכנון מוקפד לדירות ולמתחם כולו. כניסתנו לרמת השרון הינה שלב נוסף ביעד חשוב אותו הציבה החברה לעצמה, מיקומה של השכונה וקרבתה לצירי תחבורה ראשיים ובנוסף צמידותה לתל אביב, יהפכו את הפרויקט לאיכותי ולאטרקטיבי במיוחד."
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
עסקת ענק בענף הנדל”ן: אקרו תמוזג לתוך ישראל קנדה לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל
-
פינרג’י מדווחת על מכתב כוונות עם תאגיד ענק מקונסורציום ה-Net Zero
-
אנלייט פרסמה דוחות וסיפקה תחזית לצמיחה של מעל 30% ב-2026
-
נייס עקפה את התחזיות ברבעון - ומשיקה תוכנית רכישה עצמית של 600 מיליון דולר
-
יש תאריך: הנה המועד שבו תחל להיסחר פאלו אלטו בתל אביב