חדשות שוק ההון
דיווח שוטףמניות קרור וכלל משקאות מגיבות למס הסוכר
ועדת הכספים של הכנסת אישרה אתמול, יום ג’ את הצו המטיל מס על משקאות מתוקים וממותקים, הנפגעות בשוק ההון קרור וכלל משקאות אשר פירסמו הודעה בנושא בדוחות הרבעון
ועדת הכספים של הכנסת אישרה אתמול, יום ג’ את הצו המטיל מס על משקאות מתוקים וממותקים, הנפגעות בשוק ההון קרור וכלל משקאות אשר פירסמו הודעה בנושא בדוחות הרבעון השלישי ואף הוציאו היום הודעות כי החברות המחזיקות יחדיו ביפאורה אחת משחקניות הגדולות במשק בתחום המשקאות הממותקים, מניות החברות יורדות, קרור 1.3% כלל משקאות 0.75%
ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום, יום ג’ את הצו המטיל מס על משקאות מתוקים וממותקים. הצו, שעליו חתם שר האוצר אביגדור ליברמן באוקטובר האחרון, ייכנס לתוקף ב-1 בינואר 2022. הצו מטיל על משקאות עם 5 מ"ג סוכר ל-100 מ"ל ומעלה מס קנייה של 1 שקל לליטר משקה, 6 שקלים לליטר תרכיז, ו-6 שקלים לק"ג אבקה. על משקאות עם פחות מ-5 מ"ג סוכר ל-100 מ"ל, מיצי פירות ומשקאות עם ממתיק שאינו סוכר – יוטל מס קנייה של 0.7 שקל לליטר משקה, 4.2 שקלים לליטר תרכיז ו-4.2 שקלים לק"ג אבקה.
בנוסף, כולל הצו מס על המלאים המצויים בידי הסוחרים מעל לגובה של 10,000 שקלים מס. עלפי החלטת הוועדה היום, הוחרגו מהצו מיץ ענבים ומיץ לימון שכמות הסוכר בו נמוכה מ-5 מ"ג ל-100 מ"ל. ההחלטה צפויה להגדיל את הכנסות המדינה ממסים בכ-380 מיליון שקל בשנה.
הטלת המס על משקאות מתוקים וממותקים נועדה לסייע במאבק בתופעת השמנת היתר, שהחמרתה בשנים האחרונות גורמת לנטל כבד על שירותי הבריאות ופוגעת בבריאות הציבור. על פי נתוני משרד הבריאות, משקאות מתוקים וממותקים אחראים ל-30%-40% מצריכת הסוכר המוסף שאינו מצוי במזון באופן טבעי, ומחקרים מלמדים כי מיסוי משקאות אלו עשוי להביא להפחתת הצריכה שלהם ולשיפור ניכר בבריאות הציבור בטווח הארוך. בהחלטה למסות את צריכתם של משקאות אלו, מצטרפת ישראל לשורה של מדינות נוספות, בהן פינלנד, בריטניה, מקסיקו, הונגריה וצרפת.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
הבורסה משיקה אופציות על מדד ת”א-35 שיפקעו בכל יום בשבוע
-
הסקירה השבועית: לאן הולך השוק אחרי העליות? הנה הניתוח הטכני למדדים וני”ע
-
הסיוט התממש: קרן שורט על הנפט של קסם הגיעה לערך שלילי - נבחנת האפשרות לפירוק
-
דוחות הבורסה בחוץ - האם הנתונים מצדיקים שווי חברה של מעל 16 מיליארד שקל
-
חסימת מצרי הורזמוז - זהו נשק יום הדין מבחינת איראן