חדשות שוק ההון
מיזוגים ורכישותבעלות של כ-300 מיליון שקל תדיראן גרופ בנתה חטיבת אנרגיה מתחדשת
הרכישה הראשונה הייתה של אלירן סולאר הישראלית, הרכישה השנייה הייתה חברת אביאם מערכות בע"מ, ומדווחת היום על השלמת עסקת רכישת השליטה (60%) בחברה האיטלקית VP Solar
- משה ממרוד, מנכל תדיראן
- צילום: סיון פרג'
תדיראן גרופ ממשיכה לבנות את פעילות האנרגיה המתחדשת שלה ומדווחת היום על השלמת עסקת רכישת השליטה (60%) בחברה האיטלקית VP Solar תמורת כ-32 מיליון אירו. במסגרת הסכם הרכישה הוענקה לחברת הבת אופציית CALL ולמוכרת אופציית PUT לרכישת יתרת המניות (40%), ואופציה זו תהיה ניתנת למימוש למשך חודש וחצי לאחר היוודע התוצאות הפיננסיות של VP Solar לשנת 2024 (תחילת 2025), ולפי מחיר מימוש המבוסס על ביצועי החברה האיטלקית בשנים 2023-2024.
תדיראן שמה לה למטרה לפתח את פעילות האנרגיה המתחדשת שלה, והיא רואה בפעילות זו מנוע צמיחה משמעותי. רכישת VP Solar היא הרכישה השלישית שהחברה מבצעת תוך שנה בלבד: הראשונה הייתה של אלירן סולאר הישראלית שיותר מאוחר שינתה את שמה לתדיראן סולאר. תדיראן רכשה 75% תמורת כ-45 מיליון שקל, ותמורה נוספת בסך 90 מיליון שקל שולמה עם רכישת 25% מיתרת המניות. הרכישה השנייה הייתה של מלוא הבעלות בחברת אביאם מערכות בע"מ, הישראלית אף היא, תמורת כ- 30 מיליון שקל, ותמורות נוספות של עד 22.5 מיליון שקל המבוססות על עמידה ביעדים.
VP Solar הוקמה ב-1999 והיא מתמחה ביבוא, תכנון, הפצה וסחר של מוצרים ופתרונות למערכות פוטו-וולטאיות באיטליה
ההצלחה של VP Solar באה היטב לידי ביטוי בתוצאותיה הכספיות: את עשרת החודשים הראשונים של 2021 סיימה החברה עם הכנסות של כ- 94.9 מיליון אירו, צמיחה מרשימה 116% לעומת 12 החודשים של 2020. הגידול בהכנסות תורגם לגידול ב-EBITDA (רווח לפני הוצאות מימון, מס, פחת והפחתות) שעמד על כ- 10 מיליון אירו לעומת כ-3.2 מיליון אירו ב-12 החודשים של 2020 גידול של 213%. שולי ה-EBITDA השתפרו אף הם ועמדו על 10.5% בעשרת החודשים הראשונים של 2021 לעומת 7.3% ב-12 החודשים של 2020.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
עסקה בין רוצח לוכד הנחשים וגיא גיאור מטיסה את אקסיליון - ומי אחרון לדעת?
-
הזמני יהפוך לקבוע? אלו ההשלכות של הפסקת האש על השווקים
-
לאחר פיצוץ המשא ומתן בין ארה”ב לאיראן - לאן הולכים המדדים בשבוע הקרוב?
-
הכללים הישנים אינם תקפים עוד: המגזר שצפוי ליהנות משינוי כללי המשחק
-
שלדים עם יחסי ציבור? הפסקת האש מפוצצת את הבועה בחלק מהביטחוניות הקטנות
הוסיפו תגובה לכתבה
-
2
-
1
תדיראן גרופ