חדשות שוק ההון
בלעדיקרור עם דוח מר לאחר מס הסוכר
חוק העלאת מחירי המשקאות הממותקים היה בראש המשקיעים כאשר הדוח הרבעוני הראשון של חברת קרור המחזיקה ביפאורה חווה פגיעה קשה עם ירידה של 66% ברווח הנקי
חברת קרור המחזיקה העיקרית ביפאורה המשווקת משקאות קלים ומחזיקה בתפוגן דיווחה על הרבעון הראשון לאחר העברת חוק מס על המשקאות הממותקים של אשר העניק אי וודאות כיצד ייפגע בחברה:
אז מנתוני הדוח עולה תמונה מדאיגה, היקף ההכנסות ירד מ-207 מיליון ש"ח ל-165 ירידה של כ-20%, הרווח הגולמי ירד מ-46% ל- 42%, הוצאות המכירה ושיווק צומצמו בכ-6 מיליון ושאר הוצאות החברה נותר די זהות.
הרווח הנקי בירידה חדה של 66%! הרווח הסתכם ב-7.5 מיליון ש"ח לעומת כ-23 מיליון ש"ח ברבעון מקביל אשתקד, מפילוח נוסף ניתן לראות כי החברה הכניסה 1.6 מיליון ש"ח מניירו ערך וכן רוו של 1.1 מיליון ש"ח מחברה בת, אלו הם רווחים אשר אינם קשורים לתפעול ואם ננטרל אותם הרי שהפגיעה גבוהה יותר!
ציינו בעבר כי חברת קרור חווה שנה קשה אשר החלה בביטול הנפקת תפוגן, יציאה ממדד ת"א 90 אשר פגע בנזילות החברה, ועתה עם חוק המס על המשקאות הממותקים החברה כנראה תיפגע בצורה דרסטית גם בהמשך וחייבת לחשוב כיצד להכניס מנועי צמיחה חדשים כפי שעשו בחכמה כלל משקאות במיזוג עם יקבי כרמל ולא נרדמו על המשמר.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
עסקה בין רוצח לוכד הנחשים וגיא גיאור מטיסה את אקסיליון - ומי אחרון לדעת?
-
הזמני יהפוך לקבוע? אלו ההשלכות של הפסקת האש על השווקים
-
לאחר פיצוץ המשא ומתן בין ארה”ב לאיראן - לאן הולכים המדדים בשבוע הקרוב?
-
הכללים הישנים אינם תקפים עוד: המגזר שצפוי ליהנות משינוי כללי המשחק
-
שלדים עם יחסי ציבור? הפסקת האש מפוצצת את הבועה בחלק מהביטחוניות הקטנות
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
איזה יופי. המס עובד! רק בריאות.
הצרכנים לא פראיירים ולא מוכנים לשלם את המס. מרד מיסים נהדר לכולם. יותר בריאות. עכשיו האוצר צריך להשלים את הצד השני של המשוואה - לדאוג להורדת מחירי הפירות. לא מספיק יבוא באפס מכס. להוריד גם רגולציה - והעיקר לדאוג שמי שלא משלם מכס - ימכור לצרכן במחיר סביר. אבל באוצר יושבים כאלה שמתנגדים להתערבות. מאמינים בשוק חופשי ולא מבינים שכל עוד יש רגולציה, כל עוד ירקן ישראלי לא יכול כמו ירקן יווני להזמין תפוחים מפולין ללא כל חסם - אז אין שוק חופשי. יש כשל שוק וצריך להתערב.