הקרב על שאריות יוניבו: מחזיקי האג”ח הצביעו בעד פירעון מיידי של החוב
  • גולן ביטון, מנכל יוניבו
  • צילום: יח"צ
הצטרפו לערוץ העדכונים שלנו

בהמשך לבקשה להקפאת הליכים שהגישה חברת הקנאביס הקורסת יוניבו, בנק מזרחי טפחות מסכים להקפאת ההליכים למשך 60 יום על מנת להסדיר את חובותיה.

יוניבו חייבת לבנק מזרחי טפחות כ-11.3 מיליון שקל (באמצעות החברה הבת מדיסין) כך שהבנק נחשב לנושה המהותי מכוח ערבות בלתי מוגבלת שניתנה על ידי יוניבו להבטחת פירעון כל החובות וההתחייבויות של מדיסין כלפי הבנק. בהתאם לכך הבנק מתנגד להסדר שיכלול פגיעה במעמדו כנושה מהותי.

עוד קודם לכן בעלי האג"ח מסדרה א’, בהם מור קרנות נאמנות, הצביעו ברוב של 82% בעד העמדה של החוב לפרעיון מיידי על רקע הסחרור אליו נקלעה החברה, ובראשו הצמדה בדיעבד הערת ’עסק חי’ לדוחות הרבעון הראשון רק בחודש שעבר, כאשר הערב כזו למשך שני רבעונים רצופים מהווה עילה לפרעון מיידי של החוב.

בהתאם לכך, המסחר באג"ח א’ של יוניבו הושעה על רקע החלטת המחזיקים לפרעון מיידי של החוב.

במהלך הרבעון הראשון לשנת 2022 חלה ירידה משמעותית במכירותיה של יוניבו, ובדיעבד מסתבר שכבר אז רואי החשבון המבקרים EY אמורים היו להצמיד לה הערת ’עסק חי’. אך זה לא נעשה בעוד שבאותה תקופה בקופתה היו רק 3 מיליון שקל, ויתרת מזומנים חזויה של 2.17 מיליון שקל. ביוניבו ציפו לגידול משמעותי וחריג בתוצאות החברה הבת מדיסין, אך הציפייה הגדולה שכללה גם צפי לדבידנדנים ירדה לטמיון לטענת החברה עקב רגולציה כושלת של הענף.

יוניבו מבקשת הקפאת הליכים על מנת למנוע קניבליזציה מצד הנושים, בהם בנק מזרחי טפחות, קבוצת אביסרור ומחזיקי האג"ח, להם חוב בהיקף של מעל 21 מיליון שקל. יוניבו דורשת "שקט תעשייתי" ו"מרחב נשימה" על מנת לגבש הסדר חוב ומאמינה שזה יקרה תוך 60 יום כשברקע, לטענתה, ישנם גורמים שמתעניינים בנכסי החברה.

יוניבו מקווה להחזיר 10.5 מיליון שקל ב-7 שנים כתוצאה ממכירות חוות עמית על בסיס מכירותיה כיום וצפי ל"גידול שמרני", השאלה איך זה מתיישב עם ריבוי השחקנים בשוק שאותו ציינה קודם לכן יוניבו בבקשה. עוד צופה יוניבו הנכסה של 2.4 מיליון שקל ממכירת מדי פארם, בית המרקחת בחולון שממנו יצאה החברה לאחר סכסוך מול השותפים.