גבעות נדרשת לגייס 1.2 מיליון דולר להחלפת ראש קידוח שנשחק
  • צילום: אהרון כהן (מכבי424)
הצטרפו לערוץ העדכונים שלנו

שותפות גבעות דיווחה הבוקר (ד’) כי היא נדרשת לגייס 1.2 מיליון דולר להבאת ראש קידוח שנשחקו באתר מגד 6.

נכון למועד הדו"ח השותפות קדחה את ערוץ הקידוח בתוך שכבות המטרה עד לעומק של 4,560 מטרים. הקידוח נעשה בתוך שכבות סלע קשה מסוג דולמייט ובוצע בקצב איטי מהמתוכנן. כמו כן ראשי הקידוח שבאתר נשחקו ובימים האחרונים הקצב אף הואט.

להערכת יועצי השותפות אין טעם להמשיך את ערוץ הקידוח עם ראשי הקידוח שבאתר ויש להביא ארצה ראש קידוח נוסף. יצוין שבהתאם למיפוי השכבות בקידוח, השותפות אמורה הייתה בעוד כ-10 מטרים לסיים את הקידוח בשכבת הדולומייט ולהגיע לשכבת הליימסטון שהינה רכה יותר ומאופיינת בנקבוביות וחדירות טובים יותר וכן בשברים ובסדקים שאותם מקווה השותפות לפגוש במהלך המשך ביצוע ערוץ הקידוח.

להבאת ראש הקידוח נדרשים כ-10 ימים בהם תפעל השותפות להשגת הסכום הנדרש.

השותפות מבקשת לציין כי הפעילות עד כה והעובדה שנקדחו כ-330 מטרים בתוך שכבת הדולומייט הקשה, מביאה למסקנה כי ערוצי הקידוח הינם פתרון ישים וניתן יהיה להשתמש בטכניקה זו לביצוע ערוצי קידוח נוספים במגד 6 (ככל ויידרש) וכן במגד 5 ובקידוחים עתידיים של השותפות באמצעות ה-CT הגדול שהינו בבעלות השותפות.