חדשות שוק ההון
העבודות להקמת הטורבינות של אנרג’יקס בגולן לא יחודשו לעת עתה
על פי הדיווחים, תוקם ועדה מיוחדת בשיתוף משרד ראש הממשלה ונציגי העדה הדרוזית והעבדות יידחו לפחות בחודש
- צילום: יח"צ
לשכת ראש הממשלה בנימין נתיהו הודיעה כי העבודות להקמת הפרויקט הלאומי של הטורבינות לייצור חשמל ברמת הגולן על ידי חברת אנרג’י’קס (פרויקט אר"ן) לא יתחדשו מחר ויידחו לפחות בחודש.
נתניהו מסר את ההודעה לאנרג’יקס ולנמנהיגי העדה הדרוזית ולמשטרה. זאת בהמשך להפגנות האלימות שליוו את היום הראשון לעבודות, מה שאילץ את נתניהו לעצור את העבודות. על פי הדיווחים, תוקם ועדה מיוחדת בשיתוף משרד ראש הממשלה ונציגי העדה הדרוזית.
אנרג’יקס נערכה לבעיות שצצו במסגרת ההקמה של הפרויקט בהספק של כ-104 מגה וואט, ועדכנה עוד בדוחותיה הכספיים לרבעון הראשון כי יהיה עיכוב ביחס לעבודות לעומת לוחות הזמנים המקוריים. נכון למועד הרבעון הראשון, אנרג’יקס מכירה בנכס בגובה של 386 מיליון שקל תחת סעיף הקמה וייזום. בשלב הראשון יוקמו 21 טורבינות רוח בסמוך למג’דל שמס, על שטח של כ-3,500 דונם. הטורבינות אמרות לייצר 104 מגה וואט חשמל ירוק.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
מכונת רווח ביטחונית: זינוק של 33% ברווח הנקי של ארית תעשיות ל-43 מיליון שקל
-
אאורה מכרה דירות - תמורת מניות: העסקה שמעלה שאלות בשוק הנדל”ן
-
אייראנג’י ונופר אנרגיה משתפות פעולה בפרויקטים סולאריים ואגירה בהיקף של עד 200 מיליון שקל
-
הסקירה השבועית: הגורמים שיספקו תמיכה לשוק, וניתוח טכני לני”ע שבמוקד הזירה
-
נפט, דולר ואג”ח אמריקאי - אלו ההשלכות של הסכם מול איראן בשווקים הפיננסים
הוסיפו תגובה לכתבה
-
2
1-0 לדרוזים נגד ממשלת הזדון הסחיטה וההסתה
-
1
עניעה לתומכי אסד