חדשות שוק ההון
הכישלון של קרן קדמה: מולטי ריטייל לא זכתה באמון המשקיעים - גייסה פחות מהמבוקש
לאחר שלא עמדה בהתניות הבנקים המממנים, קדמה הזרימה את המינימום הדרוש כדי שאלו לא יעמידו את החוב לפירעון מיידי. אלא שהמשקיעים הדירו רגליהן מהנפקת זכויות והמנכ"ל וזאנה דולל
- איציק אוזנה, מנכ"ל קבוצת אייס
- צילום: נמרוד גניש
חברת מולטי ריטייל, הכוללת את הרשתות ACE, אוטודיפו, ביתילי, IDdesign ו-Urban, קיבלה כרטיס צהוב מהמשקיעים בשוק ההון שלא נתנו אמון לצעדי ההתייעלות של החברה והדירו רגליהם מהגיוס הון שביצעה החברה ביום חמישי האחרון.
לאחר שלא עמדה בהתניות לבנקים המממנים, מולטי ריטייל יצאה בהליך התייעלות שכולל איחוד פעילות מגזר עיצוב הבית למגזר הרכב (אוטודיפו) ועל צמצום משרות ניהוליות בעיקר, בשאיפה להביא לחיסכון שנתי של 8 מיליון שקל. אלא שגם צעדי ההתייעלות לא משכו את המשקיעים בגיוס ההון. מולטי ריטייל ביקשה לגייס 30 מיליון שקל במזגרת הנפקת זכויות אך נתקלה בחוסר הענות מצד המשקיעים.
בעלת המניות קדמה הזרימה 20 מיליון שקל, בדיסקאונט של 45% על המחיר הממוצע בחודש שקדם להנפקה. מדובר בסכום המינימום הדרוש לחברה לעמוד בתנאי שהציבו הבנקים המממנים שמא יעמידו את החוב לפרעון לאחר שכבר באו לקראת החברה והגדילו את ההתניות הפיננסיות. מהציבור מולטי ריטייל הצליחה לגייס 2.8 מיליון שקל בלבד. קדמה עלתה לאחזקה של 69.87% מ-66.4% ויתר בעלי המניות דוללו, בם המנכ"ל איציק אוזנה שירד להחזקה של 2.75%.
רשת אייס מפעילה בין היתר 13 סניפים של רשת ביתילי, 17 סניפים של אורבן, 4 סניפים של IDdesign. קרן קדמה, בעלת השליטה, הנפיקה את מולטי ריטייל בגל ההנפקות של 2021 לפי דווי חברה של 400 מיליון שקל אך זו נסחרת כיום לפי שווי חברה של כ-150 מיליון שקל בלבד.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
הבורסה משיקה אופציות על מדד ת”א-35 שיפקעו בכל יום בשבוע
-
הסקירה השבועית: לאן הולך השוק אחרי העליות? הנה הניתוח הטכני למדדים וני”ע
-
הסיוט התממש: קרן שורט על הנפט של קסם הגיעה לערך שלילי - נבחנת האפשרות לפירוק
-
דוחות הבורסה בחוץ - האם הנתונים מצדיקים שווי חברה של מעל 16 מיליארד שקל
-
חסימת מצרי הורזמוז - זהו נשק יום הדין מבחינת איראן
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
כישלון בהנפקה = פחות לחץ על המניה
מקווה שתתחיל לעלות כי קניתי בתחתית. זה רק סיבוב ולכן אשים סטופ לוס אם כי בעייתי במניה לא סחירה. לכן קניתי כמות מזערית.