חדשות שוק ההון
דוחות כספייםשינויי המט”ח ועליית חומרי הגלם חתכו את הרווח הגולמי של וילי פוד ב-15.9%
הרווח התפעולי של וילי פוד צנח ב-54% בשנת 2023 והסתכם בכ-20 מיליון שקל; ויליגר מסביר את הירידה: "2023 אופיינה בעליית השקל ועליית מחירי סחורות ברחבי העולם בהשוואה לשנת 2022"
- צביקה ויליגר, בעל השליטה בוילי פוד
- צילום: אלעד גוטמן
חברת ויליפוד אינטרנשיונל שבשליטת צביקה ויליגר פרסמה היום (ה’) את הדוחות הכספיים לשנת 2023, אותה סיימה החברה עם עלייה של 9% בהכנסות ל-543.3 מיליון שקל, לעומת הכנסות של 498.3 מיליון שקל ב-2022.
עם זאת, הרווח הגולמי צנח ב-15.9% ב-2023 ל-120 מיליון שקל כתוצאה מהתייקרות הייבוא בצל שיעורי מט"ח יחד עם עליית חומרי הגלם. הרווח התפעולי נחתך ב-55% ל-20.4 מיליון שקל בשנת 2023. שיעור הרווח הגולמי ירד מ-28.7% ל-22.2%.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי של וילי פוד נחתך מ-41.5 מיליון שקל ב-2022 לרווח של 31.6 מיליון שקל ב-2023.
"שנת 2023 אופיינה בעליית השקל ועליית מחירי סחורות ברחבי העולם בהשוואה לשנת 2022, וכתוצאה מכך, חוותה החברה ירידה ברווח הגולמי", אמר צביקה ויליגר, בעל השליטה בוילי פוד. "העלייה בעלויות ההובלה של סחורות מהמזרח הרחוק, למרות השפעות שליליות שנבעו מעיכובים משמעותיים בהגעה של סחורות בצל מתקפת החות’ים מתימן, החברה הגדילה את מכירותיה. היעדים העיקריים שלנו לשנת 2024 הם הגדלת המכירות על ידי הגדלת מגוון המוצרים המוצעים ועל ידי הגדלת הנראות והנוכחות של המוצרים שלנו על המדפים, שיפור תנאי סחר והמשך בנייתו של המרכז הלוגיסטי החדש שצפוי להסתיים ב-2025".
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
הבורסה משיקה אופציות על מדד ת”א-35 שיפקעו בכל יום בשבוע
-
הסקירה השבועית: לאן הולך השוק אחרי העליות? הנה הניתוח הטכני למדדים וני”ע
-
הסיוט התממש: קרן שורט על הנפט של קסם הגיעה לערך שלילי - נבחנת האפשרות לפירוק
-
דוחות הבורסה בחוץ - האם הנתונים מצדיקים שווי חברה של מעל 16 מיליארד שקל
-
חסימת מצרי הורזמוז - זהו נשק יום הדין מבחינת איראן