חדשות שוק ההון
דוחות כספייםהעלייה בהכנסותיה של מפיצת מוצרי אפל בישראל לא התגלגלה לשורה התחתונה
אייקון גרופ רשמה עלייה של 6.1% בהכנסות ברבעון הראשון ל-387 מיליון שקל; שינוי תמהיל המוצרים גרר ירידה ברווחיות הגולמית; הרווח הנקי ירד ל-9 מיליון שקל ברבעון הראשון
- דורון סלע, מנכ"ל אייקון גרופ
- צילום: יח"צ
אייקון גרופ, המשקוות את מוצרי אפל בישראל, פרסמה הבוקר דוחות פושרים לרבעון הראשון של השנה, כאשר העלייה במכירות לא התגלגלו לשורה התחתונה.
ההכנסות של אייקון עלו ב-6.1% מ-364.8 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2023 ל-387 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024. עלות ההכנסות קפצה מ-319.9 מיליון שקל ל-344.8 מיליון שקל ברבעון הראשון.
הרווח הגולמי של אייקון גרופ ברבעון הראשון של 2024 ירד מ-44.9 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2023 ל-42.1 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024. החברה מסבירה את הירידה ברווח הגולמי כתוצאה משינוי תמהיל המכירות. שיעור הרווח הגולמי ירד מ-12.3% ל-10.9% ברבעון הראשון.
הוצאות המכירה והשיווק עלו ב-9% ל-17.1 מיליון שקל, וזאת כתוצאה מהעלייה בהוצאות מגזר הקמעונאות בגין שכר עבודה בחנויות ובהוצאות פרסום ושיווק. מנגד, הוצאות הנהלה וכלליות ירדו ב-2.9%.
הרווח התפעולי ירד מ-19.9 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2023 ל-16 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה. בשורה התחתונה, הרווח הנקי ירד מ-11.6 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2023 לרווח נקי של 9 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2024.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
אלארום קרסה: דומיינים הקשורים לחברה הבת נתפסו על ידי ה-FBI
-
המניה משלימה 30% השנה: הישראלית שמדווחת על עסקה ביטחונית באירופה
-
נאייקס: אירוע תקיפת סייבר - האקרים גנבו מעל 100 טרה-בייט של מידע רגיש
-
הכתובת היתה על הקיר: אלארום קורסת ב-70% - הכתבה שיכלה לחסוך את הכאב
-
הימור מטורף של 1.3 טריליון דולר: הכלכלן הראשי לשעבר של הרשות על מהלך הענק ב-AI