חדשות שוק ההון
החרם הטורקי וההאטה בבנייה גובים קורבנות: חמת מפטרת 40 עובדים
חמת, המחזיקה במטבחי זיו וברשת חזי בנק, סבלה ממומנטום שלילי עוד לפני ההאטה בענף הבנייה שנרשמה כתוצאה מהעדר עובדים; השלכות מלחמת חרבות ברזל לא תרמו למצבה
- נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן
- צילום: depositphotos / palinchak
ההאטה בענף הבנייה מחלחלת לחברות בשוק, כאשר לזאת יש להוסיף את החרם הטורקי, והעלאת המכס מצד שר האוצר בצאלאל סמוטריץ’ על מוצרים מטורקיה, וחמת נאלצת לקצץ ב-40 עובדים.
לחמת יש חברה בת בטורקיה, והעלאות המכסים לא תורמות למצבה כאשר עוד לפני המשבר חמת סבלה מהרעה בתוצאות. החברה מייבאת מוצרי קרמיקה וסניטציה מספקים שונים בטורקיה על ידי החברה הבת.
חמת מחזיקה גם במטבחי זיו וברשת חזי בנק, וההאטה בענף הבנייה משפיעה לשלילה נוכח העדר עובדים פלסטינאים כאשר חלק מאתרי הבנייה בישראל עדיין נותרו משותקים בחלוף 9 חודשים מפרוץ המלחמה.
את הרבעון הראשון של 2024 סיימה חמת עם ירידה של כ-27% בהכנסות ל-201 מיליון שקל. ה-EBITDA נפל ב-35% ל-31.6 מיליון שקל, והרווח הנקי קרס מ-19 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2023 לרווח של 4.1 מיליון שקל בלבד ברבעון הראשון של 2024.
הפיטורים צפויים להיות במפעל הברזים של החברה באשדוד. מגזר הברזים חווחה ירידה של 23% במכירות הרבעון הראשון של השנה ל-18.8 מיליון שקל בלבד, בעיקר בשל השפעות מלחמת חרבות ברזל. מגזר הכלים הסניטריים רשם ירידה חדה יותר של 35% במכירות ברבעון הראשון השנה בשל המלחמה, ובחו"ל הפגיעה היתה קשה יותר עם ירידה של 45% במכירות לישראל מהחברה הבת הטורקית.
הוסיפו תגובה לכתבה
-
2
בעלים בעייתי שאולי קפץ
מעל הפופיק...
-
1
זה הזמן לקנות