המסחר בבורסה ננעל בעליות: ת”א 90 הוסיף 0.9%, טיאסג’י צנחה ב-15% אחרי הדוחות
ת"א 35 עלה ב-0.5%, מדד הבנקים טיפס ב-0.66%; ישראייר בלטה עם עלייה של 7.5% במחזור גבוה של 2.4 מיליון שקל לפני פרסום הדוחות השבוע; גולף המשיכה צפונה בעקבות הדוחות
- צילום: פלאש90, אדם שולדמן
המסחר בבורסה ננעל בעליות שהתמתנו לקראת הנעילה אחרי נתוני התוצר המאכזבים של המשק, וברקע לאופטימיות סביב שיחות לעסקה מול החמאס. מדד ת"א 35 עלה ב-0.5%, ת"א 90 הוסיף 0.9%, מדד הבנקים עלה ב-0.66%.
נייס שחזרה עם ארבטראז’ חיובי אחרי שעלתה בסופ"ש בארה"ב ב-6.3% עלתה היום בת"א 3.1%. סיפור דומה עם אפיטומי שזינקה גם היא בחמישי (23%) בזכות הדוחות הכספיים, והיום עלתה 9.1%.
ישראייר בלטה עם עלייה של 7.5% במחזור גבוה של 2.4 מיליון שקל לפני פרסום הדוחות השבוע.
מדדי הנדל"ן עלו היום כ-1% בממוצע. בלט מדד ת"א בנייה (1.4%+) בהובלת אאורה (2.4%+), שיכון ובינוי (1.3%+), ואפריקה מגורים (3.5%+).
מדד ת"א רשתות שיווק הוסיף 1.1% בזכות חברות אופנה כמו גולף (9.6%+) ופוקס (2.1%+).
שוק איגרות החוב
עליות שערים של עד 0.3% במדדי התל-בונד המובילים השקליים וצמודי המדד. במדדי התל גוב עליות שערים במסלול צמוד המדד של כ-0.4% בממוצע, בעוד שבמסלול השקלי נרשמו ירידות שערים זעירות כמעט ללא שינוי.
הלמ"ס פרסמה אומדן ראשון לרבעון השני של 2024, שהציג עלייה של 1.2% בלבד בתמ"ג (0.3% בחישוב רבעוני), נמוך מהתחזיות והצפי לצמיחה גבוהה יותר. התוצר לנפש התכווץ ב-0.4% ברבעון. כמו כן מצביע הדוח על עלייה של 12% בהוצאה לצריכה פרטית ועל עלייה של 8.2% בהוצאה לצריכה ציבורית (בחישוב שנתי).
אלקטרה (1.5%+) דיווחה כי שתי חברות בנות של אלקטרה ארה"ב נבחרו כקבלני משנה ראשיים לתכנון-ביצוע העבודות האלקטרו-מכאניות בפרויקט הקמת בית כלא חדש ברובע קווינס ניו-יורק, בהיקף של כ-3 מיליארד שקל.
או.פי.סי. אנרגיה (3.2%+) עדכנה על תחילת הקמת פרויקט אנרגיית רוח של קבוצת CPV (בה היא מחזיקה 70%) בפנסילבניה, וכן על הסכמים מחייבים בהם התקשרה CPV עם קרן פרייבט אקוויטי אמריקאית בתחום התשתיות לפיהם תשקיע הקרן 300 מיליון דולר.
כלל ביוטכנולוגיה הודיעה כי מדיוונד בה היא מחזיקה כ-14% קיבלה אישור FDA לשיווק התרופה שפיתחה לטיפול בילדים עם כוויות תרמיות חמורות.
בית שמש קפצה ב-6.4% אחרי הדוחות, גולף עלתה בעוד 9.6% בהמשך לדוחות הטובים שפרסמה בשבוע שעבר.
החברה שהפסידה שנה שעברה 45 מיליון שקל רשמה רווח נקי של 26 מיליון שקל ברבעון השני של 2024.
הייקון מערכות עלתה ב-5.5% אחרי הדוחות לרבעון שפרסמה החברה.
בצד השלילי, טיאסג’י נפלה ב-15% בצל הדוחות המאכזבים שפרסמה החברה ביום חמישי האחרון. בכך המניה השלימה נפילה של מעל 28% מאז שהחלה להיסחר רק החודש בבוקרה לאחר IPO - לכתבה המלאה.
מחר יתפרסמו דוחות כספיים של חברות מעניינות רבות, בהן מגדל ביטוח, עזריאלי, ביג, או.פי.סי., חילן, מיטב השקעות ודנאל.
מחזור המסחר הסתכם ב-718 מיליון שקל.
10:45
יום המסחר הראשון לשבוע זה בבורסה המקומית נפתח בטריטוריה הירוקה ברקע לאופימיות משיחות המשא ומתן מול החמאס. מדד ת"א 35 עולה ב-0.7%, ת"א 90 מוסיף 0.8%, מדד הבנקים עולה בשיעור דומה.
עונת הדוחות לרבעון השני של השנה נמשכת. בית שמש מזנקת מעל 7% לאחר פרסום תוצאות שיא ברבעון השני - לכתבה המלאה.
גן שמואל קופצת מעל 5% לאחר פרסום הדוחות, ולמרות אירוע סייבר בחברה - לכתבה המלאה.
הייקון מערכות עולה ברקע לדוחות. החברה עברה במחצית הראשונה של השנה לרווח גולמי של כ-2.2 מיליון דולר. ההכנסות במחצית הראשונה עלו לכ-9.9 מיליון דולר.
נקסטפרם סיימה את המחצית הראשונה לשנת 2024 בהפסד של כ-2.4 מיליון דולר, בהשוואה להפסד בסך של כ-2.3 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.
כלל ביוטכנולוגיה דיווחה כי חברת הפרוטפוליו מדיוונד (14%) קיבלה אישור FDA עבור נקסובריד (NexoBrid) לטיפול בילדים עם כוויות תרמיות חמורות.
אנלייט הודיעה על הפעלה מסחרית של פרויקט Tapolca בהונגריה.
מנייתה של טיאסג’י שהנפקתה הושלמה רק בתחילת אוגוסט, צונחת במעל 10% בבורסה בתל אביב בעקבות הדוחות המאכזבים לרבעון השני של השנה. בכך מנייתה משלימה ירידה של 25% מאז שהונקפה. החברה חשפה קיפאון בצמיחה ברבעון השני של השנה, וזאת למרות שהמצב הביטחוני אמור לסייע לה - לכתבה המלאה.