חדשות שוק ההון
השבועיים האחרונים בת”א: מדד רשתות השיווק ירד ב-2.4%, התשואה ל-10 שנים: 5%
מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ-0.1% ובכ-0.8%, בהתאמה, בשבועיים האחרונים. מדד ת"א קומבו 90 ובנקים 5, הכולל את מניות מדדי ת"א-90 ות"א בנקים-5, ירד בשבועיים האחרונים בכ-0.5%
- צילום: חדשות ספונסר
השבועיים שהסתיימו אתמול (ב-10 באוקטובר) בבורסה המקומית היו שבועות מסחר מקוצרים – 8 ימי מסחר סה"כ, בעקבות חופשת חג ראש השנה שחלה בימים 3-1 באוקטובר.
בעקבות העמקת הלחימה בלבנון לצד המשך הלחימה בעזה, והתרחבות הלחימה לגזרות נוספות, הודיעה סוכנות הדירוג הבינלאומית Moody’s כי היא מורידה בפעם השניה השנה את דירוג האשראי של ישראל, אך הפעם בשתי דרגות מ-A2 ל- Baa1 ומותירה את התחזית "שלילית", סוכנות הדירוג הבינלאומית S&P הורידה אף היא בפעם השניה השנה את דירוג האשראי של ישראל, בדרגה אחת מ-A + ל- A והותירה את התחזית ללא שינוי "שלילית".
בנק ישראל הודיע השבוע כי הוא מותיר את הריבית במשק ללא שינוי בשיעור של 4.5%. כמו כן, בנק ישראל עדכן את התחזית המקרו כלכלית במסגרתה הוריד את תחזית הצמיחה ל-0.5% השנה חלף 1.5%, העלה את תחזית האינפלציה מ-3% ל-3.8%, והעלה את התחזית לגירעון בשיעור של 7.2% תוצר.
מדד הפחד נותר ללא שינוי בסיכום השבועיים האחרונים, והוא מגיע לכ-16.5 נקודות היום, בדומה לרמה בה היה לפני כשבועיים. הדולר התחזק ב-2.2% ביחס לשקל והגיע לשער של 3.774 שקל לקראת סוף השבוע.
המסחר בשוקי חו"ל בשבועיים האחרונים הסתכם במגמה מעורבת בשוקי המניות בבורסות המובילות.
מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ-0.1% ובכ-0.8%, בהתאמה, בשבועיים האחרונים. מדד ת"א קומבו 90 ובנקים 5, הכולל את מניות מדדי ת"א-90 ות"א בנקים-5, ירד בשבועיים האחרונים בכ-0.5%.
ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-רשתות שיווק שירד בכ-2.4% בשבועיים האחרונים.
מנגד, מדדי ת"א-נפט וגז ות’’א-ביומד בלטו בשבועיים האחרונים בעלייה של כ-1.5% וכ-1.0%, בהתאמה.
עליית מדד ת"א נפט וגז הינה על רקע איומי איראן להגיב על תקיפה ישראלית, אפשרית, בפגיעה במתקני נפט במפרץ ובמאגרי הגז שמול חופי ישראל כאשר מחירי הנפט הגז (חימום) והבנזין עלו מתחילת החודש בכ-7% (נכון ליום רביעי), זאת לאחר שינוי זניח או ירידה מתחילת השנה.
מגמה מעורבת אפיינה את מדדי איגרות החוב.
עליות השערים אפיינו את מדדי איגרות החוב הקונצרניות, בראשם מדדי תל בונד דולר ותל בונד גלובל שעלו בכ-1.3% ובכ-0.8%, בהתאמה, בשבועיים האחרונים.
מנגד, ירידות שערים אפיינו את מדדי איגרות החוב הממשלתיות, בראשם איגרות החוב צמודות המדד לטווח ארוך שירדו בשבועיים האחרונים בכ-0.7%.
התשואה לפידיון של אג"ח ממשלתי שקלי ל-10 שנים עלתה מכ-4.9% לפני שבועיים לכ-5.0%, זאת במקביל לעליית התשואה לפידיון של אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים מכ-3.8% לפני שבועיים, לכ-4.0%. עליית התשואות מבטאת את הסיכון הגובר בשני השווקים בשל ההסלמה בין ישראל לאיראן.
בקרנות המחקות, העוקבות אחר מדדי מניות בינלאומיים נרשמו בשבועיים האחרונים מכירות נטו, בעיקר של קרנות העוקבות אחר מדד S&P 500, והסתכמו בכ-320 מיליון שקל; בקרנות העוקבות אחר מדדי מניות מקומיים נמשכו הרכישות, בעיקר של קרנות העוקבות אחר מדד ת"א-125, והסתכמו בסכום של כ-400 מיליון שקל בשבועיים האחרונים; ובקרנות העוקבות אחר מדדי איגרות חוב מקומיים נרשמו בשבועיים האחרונים רכישות נטו, בעיקר של קרנות העוקבות אחר מדדי איגרות חוב קונצרניות צמודות מדד, והסתכמו בכ-325 מיליון שקל.
בקרנות האקטיביות נרשמו בשבועיים האחרונים הזרמות של כספים לקרנות הכספיות בסכום של כ-1,360 מיליון שקל, לקרנות האקטיביות המשקיעות באיגרות חוב בחו"ל ולקרנות המשקיעות באיגרות חוב בת"א בסכום של כ-167 מיליון שקל ושל כ-65 מיליון שקל, בהתאמה.
חברת מניות חדשה – שמינית השנה
חברת הבנייה לוזון רונסון (זרה), שאיגרות החוב שלה נסחרות בבורסה, גייסה כ-312 מיליון שקל בהנפקה ראשונית של מניות (IPO), בדרך של הצעה אחידה לציבור, לפי שווי חברה של כ-1,230 מיליון שקל לאחר ההנפקה. החברה עוסקת בייזום, פיתוח, הקמה, שיווק ומכירה של נדל"ן למגורים בפולין ובישראל.
בנוסף, חברת הנדל"ן המניב בחו"ל קנדה גלובל גייסה כ-89 מיליון שקל בהקצאה פרטית של מניות לשני משקיעים.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
הבורסה משיקה אופציות על מדד ת”א-35 שיפקעו בכל יום בשבוע
-
הסקירה השבועית: לאן הולך השוק אחרי העליות? הנה הניתוח הטכני למדדים וני”ע
-
הסיוט התממש: קרן שורט על הנפט של קסם הגיעה לערך שלילי - נבחנת האפשרות לפירוק
-
דוחות הבורסה בחוץ - האם הנתונים מצדיקים שווי חברה של מעל 16 מיליארד שקל
-
חסימת מצרי הורזמוז - זהו נשק יום הדין מבחינת איראן