וול סטריט וגלובל

סאפיינס צוללת אחרי הדוחות: הנמיכה תחזיות ל-2024 וצופה צמיחה חד ספרתית ב-2025

רוני על-דור, נשיא ומנכ"ל סאפיינס: "ההכנסות ברבעון השלישי של השנה היו נמוכות מהיעדים שלנו, והאתגרים שאנו חווים צפויים להשפיע גם על ההכנסות ברבעון הרביעי של השנה"

  • חדשות ספונסר
סאפיינס צוללת אחרי הדוחות: הנמיכה תחזיות ל-2024 וצופה צמיחה חד ספרתית ב-2025
  • רוני על-דור, מנכ"ל ונשיא סאפיינס
  • צילום: גל חרמוני

חברת התוכנה סאפיינס הדואלית (סימול: SPNS), ונמנית עם קבוצת פורמולה מערכות, דיווחה היום על תוצאות חלשות לרבעון השלישי כאשר הנמיכה ציפיות לשנה כולה ולשנה הבאה - מה ששולח את מנייתה לירידות של 20%.

הכנסות החברה (Non-GAAP) ברבעון השלישי של שנת 2024 צמחו בכ-4.8% לכ-137 מיליון דולר, לעומת כ-130.8 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, ומתחת לתחזיות השוק להכנסות של 140 מיליון דולר.

הרווח התפעולי (Non-GAAP) ברבעון עלה בכ-4.3% לכ-25.1 מיליון דולר, לעומת כ-24.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

שיעור הרווח התפעולי (Non-GAAP) ברבעון עמד על כ-18.3%, בהשוואה לכ-18.4% ברבעון המקביל אשתקד.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה (Non-GAAP) ברבעון עלה בכ-10.5% לכ-21.1 מיליון דולר (0.37 דולר למניה בדילול מלא), בהשוואה לכ-19.1 מיליון דולר  ברבעון המקביל אשתקד (כ-0.34 דולר למניה בדילול מלא - מתחת לצפיות השוק לרווח של 0.38 דולרים למניה).

רוני על-דור, נשיא ומנכ"ל סאפיינס: "אנו מסכמים רבעון עם ביצועים יציבים באזורי הפעילות של החברה. אנו שמחים לדווח כי ההכנסות ברבעון השלישי של השנה הגיעו לכ-137 מיליון דולר, נתון המשקף צמיחה של כ-4.8% ביחס להכנסות ברבעון המקביל אשתקד. זאת הודות, לצמיחה של כ-7.1% בהכנסות באירופה, צמיחה של כ-1.7% בהכנסות בצפון אמריקה וצמיחה של כ-6.6% בהכנסות בכל יתר אזורי הפעילות. הרווח התפעולי (Non-GAAP) ברבעון הסתכם בכ-25 מיליון דולר ומהווה כ-18.3% מההכנסות. ההכנסות ברבעון השלישי של השנה היו נמוכות מהיעדים שלנו, והאתגרים שאנו חווים צפויים להשפיע גם על ההכנסות ברבעון הרביעי של השנה.

"בהתאם לכך, אנו מפחיתים את תחזית ההכנסות (Non-GAAP) לשנת 2024 כולה לטווח של 541-546 מיליון דולר, חלף תחזית קודמת בטווח של 550-555 מיליון דולר, המבטא קיטון של כ-1.6% ביחס לאמצע תחזית ההכנסות הקודמת. יחד עם זאת, אנו מצפים כי הרווחיות התפעולית (Non-GAAP) תעמוד בטווח התחזית ובשיעור של כ-18.2%. בהסתכלות לשנת 2025, אנו צופים צמיחה חד-ספרתית נמוכה בהכנסות החברה".

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך