חדשות שוק ההון

הצטיידות לצה”ל במיליארדים: משרד הביטחון ירכוש ממספנות ישראל 5 ספינות ’רשף’

כמו כן, אישרה ועדת השרים גם רכש של מאות רכבי שטח חדשים מסוג JLTV (’פרא’). מדובר ברכב ניוד קרבי ממוגן לשימוש הכוחות המתמרנים, שיסופק לצה"ל בשנים הקרובות

  • חדשות ספונסר
הצטיידות לצה”ל במיליארדים: משרד הביטחון ירכוש ממספנות ישראל 5 ספינות ’רשף’
  • שלומי פוגל, אסי שמלצר וסמי קצב - בעלי השליטה במספנות ישראל
  • צילום: דניאל צרסקי

בהמשך להמלצות הביניים של "ועדת נגל" לבחינת תקציב הביטחון ובניין הכח, אישרה היום (א’) ועדת השרים להצטיידות מספר רכישות, ביניהן את פרויקט ה"רשף"- ספינת הסער הבאה של זרוע הים, ורכש של מאות רכבי שטח חדשים מסוג JLTV (’פרא’).

במסגרת ההסכם, משרד הביטחון ירכוש מחברת מספנות ישראל חמש ספינות ’רשף’ מתקדמות. אלו יחליפו את צי ספינות ה’נירית’ (סער 4.5) הוותיקות, שייצאו משירות לאחר ארבעה עשורים. ייצור הספינות בישראל יספק עבודה למאות עובדים באזור הצפון.

כמו כן, אישרה ועדת השרים גם רכש של מאות רכבי שטח חדשים מסוג JLTV (’פרא’). מדובר ברכב ניוד קרבי ממוגן לשימוש הכוחות המתמרנים, שיסופק לצה"ל בשנים הקרובות.

לאחר השבעה באוקטובר ופרוץ מלחמת "חרבות ברזל", וכחלק מהשינוי התפישתי, הוקמה "ועדת נגל" כדי לבחון את הרכישות ובניין הכח העתידיים של מערכת הביטחון. ההחלטות שהתקבלו היום הן חלק מתהליך הבחינה המעמיקה שממשלת ישראל מקיימת ביחס לתהליכי הרכש.

הפרויקטים שאושרו יועברו כעת לוועדה המשותפת לתקציב הביטחון בכנסת, ולאחר אישורה יוכל משרד הביטחון להתקדם לחתימה על העסקאות.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך