אפקון התקשרה בהסכם לרכישת שליטה בחברה המתמחה בניהול רצפת ייצור
  • דוד הראלי, מנכ"ל אפקון החזקות
  • צילום: יח"צ
הצטרפו לערוץ העדכונים שלנו

אפקון החזקות דיווחה הבוקר (ה’) כי החברה הבת שבבעלותה המלאה, חתמה על הסכם לרכישת 60% מהון המניות בחברה פרטית ישראלית, המתמחה בפתרונות אינטגרציה בתחום הבקרה בתעשייה ובמערכות לניהול רצפת ייצור (MES) – תחום פעילות חדש ומשמעותי עבורנו, שבו לא פעלה עד כה.

עיקרי ההסכם:

תמורה: תשלום מבוסס על ממוצע ה-EBITDA לשנים 2023-2025, עם מקדמה של 6 מיליון ש"ח שתשולם במועד ההשלמה.

אופציה להשלמת רכישה: לחברה הבת אופציה לרכוש את יתרת המניות (40%) בשנת 2029 (הצדדים יוכלו להאריך את תקופת האופציה בהסכמה), בהתאם להערכת EBITDA עדכנית.

המשך הנהלת החברה הנרכשת: המוכרים התחייבו להמשיך בניהול החברה למשך 4 שנים לפחות.

תרומת העסקה:

רכישת החברה הנרכשת מהווה צעד נוסף בהרחבת מגזר הבקרה והטכנולוגיות, תוך יכולת להציע פתרונות מקיפים יותר ללקוחות החברה ולפנות לשווקים נוספים בתחום ה-MES.

נתונים כספיים מהותיים של החברה הנרכשת:

הכנסות: 14.1 מיליון ש"ח בשנת 2023 (לעומת 12.2 מיליון ש"ח ב-2022); רווח נקי: 1.7 מיליון ש"ח בשנת 2023 (לעומת 1.6 מיליון ש"ח ב-2022); נכסים כוללים: 9 מיליון ש"ח (31.12.2023).

לדברי דודי הראלי, מנכ"ל אפקון: "עסקה זו היא כחלק מיישום האסטרטגיה שלנו להרחיב את פעילויות הליבה בתחומי הבקרה והטכנולוגיות. אנו נכנסים לראשונה לתחום ה- MES תחום חדש ומשמעותי, שיחזק את מעמדנו כמובילים בתחום הבקרה. רכישה זו הינה מהלך נוסף של M&A בקבוצה, שאנו מאמינים שזו תוכיח את תרומתה, בדומה לעסקאות עבר ותביא להמשך הצמיחה ולהרחבת יכולות הליבה שלנו. אנו מאמינים כי הכניסה לתחום החדש ויכולותיה של החברה הנרכשת תביא להמשך צמיחה והרחבת פעילותנו במגזר הבקרה והטכנולוגיות בשנים הבאות".