חדשות שוק ההון
ניתוק זיקה סופי: הושלמה מכירת פעילות פסגות תמורת 73.5 מיליון שקל
המהלך מסמן את ניתוק הזיקה הסופי בין החברה הציבורית הנושאת את שמה של פסגות, שכעת הפכה לשלד הבורסאי וואליו קפיטל, לבין פעילות בית ההשקעות
- צחי עירון, מנכ"ל פסגות
- צילום: פסגות
פסגות יוצא לדרך חדשה: החברה דיווחה כי פסגות קבוצה לפיננסים (לשעבר וואליו קפיטל) שהחזיקה במותג פסגות, חבר הבורסה ונכסים שנותרו בבית ההשקעות, השלימה את עסקת מכירת פעילותו לקבוצת משקיעים פרטיים תמורת 73.5 מיליון שקל.
המהלך מסמן את ניתוק הזיקה הסופי בין החברה הציבורית הנושאת את שמה של פסגות (שכעת הפכה לשלד הבורסאי שישנה את שמו חזרה לוואליו קפיטל) לבין פעילות בית ההשקעות, ומבטא את תחילתו של עידן חדש בבית ההשקעות שנוסד על ידי בנק לאומי ב-1963, ובעשור הקודם אף נחשב לפרקים למוביל והגדול בישראל.
קבוצת הרוכשים החדשים של בית ההשקעות – בניהול צחי עירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך ועומר יניב, מנכ"ל פסגות אקוויטי – מחזיקה כעת בפסגות בחלקים דומים.
כרמל קרדיט, בראשות עוזי דנינו (לשעבר מנכ"ל אקסלנס) ורונן טורם (לשעבר מנכ"ל מגדל שוקי הון), מביאה עמה מומחיות עמוקה בתחום האשראי ובאופן ספציפי אשרי בקשר לניירות ערך, ומנהלת תיק אשראי בהיקף של כחצי מיליארד שקל. דנינו, מהמנהלים המוערכים בענף, צבר ניסיון רב בניהול פעילויות פיננסיות מורכבות וזוכה להערכה רבה על פעילותו בשוק ההון הישראלי.
בעל השליטה בסיגמא קלאריטי, יואן קדוש, צפוי להתמנות ליו"ר פסגות. קדוש מילא שורה של תפקידים בכירים בשוק ההון, בהם: מנכ"ל בית ההשקעות פסגות, יו"ר דירקטוריון More Magna Asset Management, יו"ר דירקטוריון מיטב דש ברוקראז’, ומייסד ויו"ר Camalia Capital Markets.
סיגמא קלאריטי הינו בית ההשקעות הבינלאומי הראשון בישראל הפועל במגוון תחומים כמו קרנות נאמנות, ניהול תיקי השקעות, ניהול עושר ועוד, אשר מנהל מעל ל-12 מיליארד שקל. לצד קדוש שמחזיק ב-52% מסיגמא, מחזיק במניות גם הבנק הספרדי AndBank; ופסגות אקוויטי, חברת הנאמנויות של פסגות’ בהובלת מייסדיה צחי עירון מנכ"ל פסגות ניירות ערך ועומר יניב, מנכ"ל פסגות אקוויטי, שהוכיחה את עצמה כגוף מוביל בתחום הנאמנות והבנקאות הפרטית מאז הוקמה לפני כ-3 שנים. השניים, שהגיעו מרקע עשיר ברשות המסים ובסקטור הפרטי (משרד הרצוג ופירמת רו"ח BDSK, בהתאמה), הצליחו להפוך את פסגות אקוויטי לחברה רווחית מיום הקמתה, תוך שמירה על סטנדרטים מקצועיים גבוהים והטמעה של טכנולוגיות חדשות לענף הנאמנות.
קבוצת המשקיעים שרכשה את בית ההשקעות יוצגה בעסקה על-ידי עוה"ד ניר סיון ואוהד גראוב ממשרד הרצוג. את החברה הבורסאית ייצגו עוה"ד רן פירון וספיר ביאליסטוק-פרנקן ממשרד פירון.