חדשות שוק ההון
פריים אנרג’י התקשרה בהסכם לרכישת פאנלים סולאריים מסין בכ-105 מיליון שקל
התקשרה בהסכם לרכישת פאנלים סולאריים בהספק של 306 מגה וואט (DC) עם חברת Astronergy New Energy Technology, חברת Tier1 לייצור פאנלים סולאריים בסין
- ירון קיקוז, מנכ"ל פריים אנרג'י ובעל השליטה
- צילום: יח"צ
חברת האנרגיה המתחדשת פריים אנרג’י, הפועלת בתחום האנרגיות המתחדשות בישראל ועוסקת בייזום פיתוח הקמה הפעלה ותחזוקה של מערכות לייצור חשמל ממקורות אנרגיה סולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית, חתמה על הסכם מחייב לאספקת פאנלים סולאריים עם Astronergy Singapore (אסטרונרג’י), שהינה חברת Tier1 לייצור פאנלים סולאריים בסין, לרכישת פאנלים סולאריים בהספק של עד 306 מגה וואט (DC), ובעלות כוללת של כ-27.7-29.0 מיליון דולר ארה"ב (כ-100-105 מיליון שקל).
ההסכם נחתם לאחר תהליך שביצעה החברה בסיועה של חברת ייעוץ בינלאומית מובילה המתמחה בליווי תהליכים מסוג זה, אשר כלל פניה וקבלת הצעות ממספר חברות ייצור פאנלים סולאריים מובילות. במסגרת ההסכם סוכמו המפרטים הטכניים של הפאנלים הסולאריים שיירכשו, מנגנוני ההזמנה, מועדי האספקה אליהם התחייבה אסטרונרג’י החל ממועד קבלת הזמנה מצד החברה, תנאי האחריות לאיכות הפאנלים הסולאריים שיסופקו (בהתאם למקובל בענף), שיפוי במקרה של עיכובים מהותיים וכן בטחונות שתעמיד אסטרונרג’י להבטחת עמידתה בתנאי ההסכם.
פריים אנרג’י, בשליטה משותפת של ירון קיקוז ולהב אל. אר, עוסקת בייזום, תכנון, רישוי, פיתוח, הקמה, מימון, הפעלה ותחזוקה של מערכות לייצור חשמל ממקורות אנרגיה סולארית בטכנולוגיה פוטו-וולטאית לטווח ארוך. החברה פועלת בכל שרשרת הערך החל מיזום ועד הפעלה ותפעול המתקנים. לחברה כיום (בחלקם יחד עם שותפים) 54 מתקנים בהפעלה מסחרית ובהספק של כ- 52 מגה וואט, המותקנים על גבי גגות וקרקעות של משקים חקלאיים. לחברה תשובות מחלק להקמת 38 מתקני דו-שימוש בהספק של 252 מגה-וואט ולצידם מתקני אגירה בהספק של עד 1.3 ג’יגה וואט. בנוסף, החברה בתהליך ייזום פרויקטים נוספים באסדרות שונות ובמודל השוק.
ירון קיקוז, מנכ"ל ומבעלי השליטה בפריים אנרג’י: "אנו שמחים לעדכן על אבן דרך נוספת ביישום תוכנית החברה להקמת מתקני דו-שימוש והאגירה במיקומים בהם התקבלו תשובות מחלק. בהתקשרות עם חברת אסטרונרג’י, שהינה חברה מובילה (Tier1) לייצור פאנלים סולאריים בסין, החברה מנצלת את ירידת מחירי הפאנלים ואת היתרון לגודל ומקבעת את מחיר הפאנלים וההובלה להזמנות שיתבצעו עד 30 בנובמבר 2025, במחיר שמשקף חסכון של מעל 70% לעומת העלות המקורית של הפאנלים בעת הזכיה במיכסה של רשות החשמל, ורווחיות מצוינת מהפרויקטים. החברה ממשיכה בקידום התהליכים הנדרשים לחיבור הפרויקטים, כאשר צבר הפרויקטים העתידי של החברה, בשלבים של הפעלה מסחרית ותחילת הקמה בשנה הקרובה, כולל כ- 315 מגה-וואט סולארי וכ- 1,310 מגה-וואט שעה אגירה אשר ייכנסו לפעילות החברה במהלך 2025-2026".