הסקירה השבועית: חברת הרחפנים שטסה מעל 50%, והאם הביטקוין לפני פריצה?
  • צילום: depositphotos
הצטרפו לערוץ העדכונים שלנו

ירידות שערים אפיינו את שבוע המסחר האחרון בת”א - השני ברציפות עם תשואה שלילית מאז ספטמבר האחרון. מדד ת”א 35 ות”א 125 ירדו ב-2.74% ו-2.24% בהתאמה. שיבת החטופים לישראל המשיכה לעשות כותרות חדשותיות מרגשות אך פחות השפיעה על שוק המניות המקומי שהושפע בעיקר מהנעשה בשוק האמריקאי ומחברת Deepseek הסינית אשר השיקה מנוע AI חדש שטלטל את וול סטריט ואת חברות השבבים.

חדשות השבוע: טופ גאם הודיעה בתחילת השבוע על רכישת פעילות בצפון אמריקה בתמורה ל-21 מיליון דולר. אלקטרה רכשה חברה אמריקאית בתחום המיזוג בתמורה ל-33 מיליון דולר. אלביט מערכות הודיעה על הסכם של כ-300 מיליון שקל עם חייל האוויר הישראלי. חברות הנדל”ן עמרם אברהם וישראל קנדה ניצלו את המומנטום וגייסו אקוויטי בסך 98 ו-125 מיליון שקל בהתאמה. בנק הפועלים הודיע על רן הנגבי כיו”ר הדירקטוריון החדש. יוטרון הודיעה על הסכם להקמת חניון אוטונומי במנהטן בתמורה ל-8.5 מיליון שקל. טונדו סמארט מדווחת על הזמנה ראשונה ממשרד הביטחון בסך של 8 מיליון שקל. אנלייט מכרה פרויקטים בישראל למוסדיים ותכיר ברווח של עד 350 מיליון שקל. עין שלישית הודיעה על השקעה של חברה מאיחוד האמירויות בתמורה ל-10 מיליון דולר עבור 30% מההון.

חברת המזון בלאדי השלימה הנפקה ראשונית בת”א, גייסה 200 מיליון שקל ממוסדים לפי שווי של 950 מיליון שקל אחרי הכסף. טבע צללה בחדות השבוע לאחר דוחות שאומנם עקפו את התחזיות אך תחזית חלשה ל-2025 היא זו שאכזבה את המשקיעים. שיכון ובינוי הודיעה על הסתבכות נוספת, הפעם בפעילות החברה בפולין, השותף המקומי שעבד את הפרויקט לטובתו. רבל הודיעה על הסכם מסגרת עם יצרן רכב אירופי בהיקף של כ-120 מיליון אירו. סייברוואן הודיעה על גיוס בדיסקאונט עמוק, המניה רשמה צלילה של מעל 30%.

בארה”ב שבוע מסחר סוער עבר על השוק עם פרשת Deepseek הסינית שפיתחה מנוע AI חדשני בהשקעה נמוכה משמעותית מהפתרונות הנוכחיים. מניות השבבים ירדו בחדות בהובלה של אנבידיה שצללה קרוב ל-17% ורשמה שיא חדש של מחיקת ערך בסך של 590 מיליארד דולר. החלטת הריבית בארה”ב לא הביאה כותרות מיוחדות כשהריבית נותרה ללא שינוי ברמה של 4.5%. מבול של דוחות פורסמו בשבוע האחרון ובמוקד חברות הטק הגדולות, טסלה פרסמה דוחות חלשים ובכל זאת המניה הגיבה בעליה אתמול של כ-3%, מיקרוסופט פרסמה דוחות טובים עם תחזית מאכזבת לענן והמניה הגיבה בירידה של 6%, מטה פרסמה דוחות חזקים והמניה הגיבה בהמשך הראלי עם עליה של 1.5% שנראה כמגולם במחיר לאחר התגובה הרגועה יחסית. אתמול (חמישי) לאחר נעילת המסחר אפל פרסמה דוחות, עם חולשה במכירות מכשיר הדגל – האייפון, בעיקר בשל קשיים בסין אך מכירת שירותים הייתה טובה מהצפוי, המניה עלתה 3% במסחר המאוחר.

מהמניות הבולטות השבוע במדד ת”א 125 נציין את נאייקס, בית שמש ופורמולה מערכות אשר עלו 14.9%, 6.9%, ו-6.2% בהתאמה. מנגד, בלטו בירידות שערים טבע, קמטק ופריורטק אשר השילו מערכן 17.2%, 13.4% ו-12.8% בהתאמה.

מכלל מניות השוק נציין את עין שלישית, פלנטארק ווטר אי או אשר עלו 51.7%, 37.6%, ו-36.6% בהתאמה. מנגד, מניות פינרג’י, ביוליין וסייברוואן השילו מערכן 40.7%, 34.2% ו-33.33% בהתאמה.

בסיכום שבועי מדד ת”א 35 ירד ב-2.74%, מדד ת”א 90 ירד ב-0.83%, מדד הבנקים ירד ב-0.81%, מדד הנדל”ן ירד ב-2.14%, מדד הנפט וגז ירד ב-2.33% ומדד הביומד ירד ב-4.15%. בשוק המט”ח הדולר נסחר השבוע ללא שינוי וכעת (שישי) נסחר ברמה של 3.5700 מול השקל.

מדד המעו”ף – תחזית טכנית

מדד ת”א 35 סגר את שבוע המסחר בירידה של 2.74% וננעל ברמה של 2,448.65 נקודות. שבוע המסחר שלילי שני ברציפות שמביא איתו משמעויות טכניות ואיתותי חולשה ראשוניים במדד הדגל בבורסה. כבר ביום שני המדד נתן איתות שלילי עם פתיחה בפער מחירים יורד ושבירה של קו המגמה העולה אשר תומך בשוק מאז אוקטובר האחרון. הקו היורד נבדק עם פתח פער המחירים סביב 2,490/2 נקודות שהוא מהווה התנגדות קרובה. תמיכה טכנית קרובה נמצאת סביב 2,435/40 נקודות.

מדד המעו”ף – תחזית טכנית

מדד הבנקים

מדד הבנקים המשיך את המימוש שלו בחציון הראשון של השבוע אך בהמשכו התאושש ובעיקר נראה שניסה לאזן את התנועה החדה במניית טבע. התיקון העולה בחצי השני של השבוע יצר שפל עולה נוסף בתוך המגמה החיובי שהוא מהווה תמיכה קרובה סביב 5,230 נקודות. התנגדות קרובה קיימת בשיא האחרון והשאלה הנשאלת היא האם נקבל השהייה במגמה ותנועה צידית/תיקון או שנמשיך לראות שיאים חדשים גם לתוך חודש פברואר?

מדד הבנקים

דולר-שקל

הדולר התאושש בתחילת השבוע בעיקר בשל ירידות השערים בחדות בארה”ב אך מהר מאוד חזר מטה עם יחד עם העליות בימים שלישי ורביעי. מהבחינה הטכנית, התיקון העולה הגיע לאזור של התנגדות פוטנציאלי סביב 3.63 שגם בלם את המחיר ועשה את עבודתו. התמיכה המשמעותית קיימת ברצועה של 3.53/5 שהיא משמעותית מאוד בטווח הארוך.

דולר-שקל

ביטקוין

למרות התנודתיות של שוק המניות השבוע הביטקוין גם נסחר בתנודתיות אך פחות דרמתית ביחס לתנודתיות הרגילה שלו. נראה שהביטקוין מתחיל בסוג של התבססות מעל אזור של 100 אלף דולר המהווה תמיכה קרובה על בסיס סגירה. התנגדות קיימת סביב הגבוהים האחרונים ברמה של 108/9 אלף דולר.

ביטקוין

מדד ה-DAX הגרמני

מדד הדקס ממשיך במגה מומנטום שלו מהשבועות האחרונים וחוצה את היעדים של התבנית אליה הגיע כבר בשבוע שעבר. אינדיקטורים טכניים ממשיכים להיות גבוהים מאוד. הירידה מתחילת השבוע יצרה שפל עולה ברצועה של 21,080/160 נקודות שם קיימת התמיכה הקרובה. אני ממשיך לדבוק בעמדה שמי שעובד לטווח הקצרים בהחלט יכול לחשוב על לשקול לנעול רווח חלקי לתוך העליות.

מדד ה-DAX הגרמני

מדד ה-S&P500

המדד פתח את השבוע בסערה אך למרות ירידה חדה שהתמתנה במהלך יום שני האחרון המדד סגר את המסחר מעל ממוצע 20 שעובד יפה עם המדד. בהמשך השבוע נרשמה התאוששות במחיר שהחזירה את השוק מעלה כמעט באופן מלא. התמיכה קרובה קיימת בשפל האחרון סביב 5,960/3 נקודות. על פניו נראה שהירידה האחרונה היא בקושי מכה קלה בכנף שלא שינתה דבר במבנה המחירים אלא רק חיזקה אותו בשלב זה.

מדד ה-S&P500

לאומי

מניות החברה נסחרות במדד ת”א 35. ביום שלישי המניה התהפכה מעל אזור 4,400 לאחר מספר ימי מימוש מאזור השיא. אזור 4,400 נפרץ כלפי מעלה בתחילת חודש ינואר ולאחר מכן התבססה מעליו לפני שהמשיכה לטפס וכעת המניה בדקה אזור זה פעם נוספת. טכנית כל עוד המניה נסחרת מעל אזור זה, הנחת העבודה היא חזרה לגבוה האחרון באזור 4,650 נקודות. מנגד, שבירת התמיכה וכישלון פריצה חזרה מעליה תהווה טריגר להעמקת המימוש עם יעד קרוב באזור 4,130 נקודות.

לאומי

פתאל החזקות

מניות החברה נסחרות במדד ת”א 35. המניה פתחה את שבוע המסחר בהתבססות נוספת מעל אזור התמיכה האופקי סביב 49,150 נקודות, וביום שלישי החלה לתקן כלפי מעלה, אולם ביום חמישי שוב ירדה חזרה לכיוון אזור התמיכה. בטווח הקצר אזור 5,200 נקודות מהווה התנגדות, כך שטווח ההתבססות הינו 49,150-52,000 נקודות ורק יציאה מגבולות אלו יכתיבו את כיוון המניה בטווח הקצר. במקרה של פריצת ההתנגדות הנ”ל, היעד הינו 54,000 נקודות בעוד ששבירת התמיכה וכישלון פריצה חזרה מעליה תהווה טריגר לתחילת גל יורד נוסף שעשוי להעמיק עד לאזור 44,000 נקודות.

פתאל החזקות

שפיר הנדסה

מניות החברה נסחרות במדד ת”א 35. בתחילת חודש ינואר המניה שברה כלפי מטה את אזור 2,750 נקודות ומאז מתבססת מתחתיו וכל ניסיון פריצה נבלם ע”י המוכרים. בשלב זה, בהתאם למבנה המחירים הנוכחי, קיימת סבירות ליציאה של גל יורד נוסף שהטריגר לכך יתקבל בשבירה כלפי מטה של 2,630 נקודות, השפל האחרון. במידה ותרחיש שלילי זה יצא לפעול, היעד הקרוב סומן באזור 2,500 נקודות שם שוכנת תמיכה אופקית.

שפיר הנדסה

הבורסה לניע

מניות החברה נסחרות במדד ת”א 35. לאחר שהתבססה בשבועיים שחלפו מעל אזור 3,380 נקודות, השבוע המניה פתחה בעליה אשר נבלמה באזור ההתנגדות סביב 4,200-4,220 נקודות. בטווח הקצר המניה מדשדשת בטווח 3,380-4,220 נקודות, כך שרק יציאה גבולות אלו תכתיב את כיוון המניה בטווח הקצר. בתרחיש השלילי, שבירת השפל האחרון כלפי מטה ככל הנראה תסלול את הדרך לתמיכה הבאה באזור 3,600 נקודות.

הבורסה לניע

נכסים ובנין

מניות החברה נסחרות במדד ת”א 90. בשבוע שעבר המניה פתחה בעליה לשיא חדש סביב 27,630 נקודות ומאז נסוגה חזרה כל הדרך לאזור התמיכה האופקי סביב 24,440 נקודות. טכנית אזור זה מהווה תמיכה חשובה בטווח זמן הקצר כך שכל עוד נסחרת מעל אזור זה הנחת העבודה קיימת אפשרות לתיקון עולה חזרה לאזור השיא כאשר אזור 27,100 נקודות מהווה התנגדות מהותית. מנגד, שבירת התמיכה וכישלון פריצה חזרה מעליה תהווה טריגר להעמקת המימוש עם יעד באזור 22,000 נקודות שם שוכנת תמיכה חשובה.

נכסים ובנין