חדשות שוק ההון
טבע נגד תיקון עולם: ”סגירת מפעל הייצור בציפורית - הפרת הסכם”
תיקון עולם רוצה לחסוך בעלויות והחליטה לבצע את פעולות הייצור באמצעות קבלני משנה בלבד, ובכוונתה לסגור את המפעל; אלא שלחברה יש הסכם אספקה עם טבע, ששם הופתעו מהמהלך
תיקון עולם דיווחה מוקדם יותר השבוע על המשך תוכנית התייעלות במסגרתה בכוונתה לחתוך בעלויות הנובעות מהפעלת מפעל הייצור בציפורית עד כדי סגירתו. אלא שמבחינת חברת התרופות טבע, עמה חתמה החברה על הסכם אספקה ב-2021, המהלך מהווה הפרה של ההסכם.
תיקון עולם רוצה לחסוך בעלויות אבטחה, מעבדה, אבטחת איכות, שכר ייצור ומטה, ולכן דירקטוריון החברה החליט לבצע את פעולות הייצור באמצעות קבלני משנה בלבד, ובכוונתה לסגור את המפעל במרץ 2025, כלומר ממש עכשיו.
עם זאת, בטע הופתעו שכן פעילות הקנאביס שלה נשענת על תיקון עולם מתוקף ההסכם בין החברות. ב-2021 חתמה תיקון עולם עם טבע על הסכם בלעדי לאספקת מוצרי קנאביס למספר טריטוריות.
ההסכם נחתם עם טבע ישראל, החברה הבת של טבע, לתקופה של 10 שנים, עם אופציה להארכה. במסגרתו הקנאביס של תיקון עולם נמכר תחת המותג הפרטי של טבע, בישראל, שטחי הגדה המערבית ועזה. סביר להניח כי נוכח המצב הביטחוני המכירה באיזורים האחרונים לא סדירה. כעת, טבע בוחנת את השלכות ההחלטה של תיקון עולם על עסקיה בהתאם.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
עסקה בין רוצח לוכד הנחשים וגיא גיאור מטיסה את אקסיליון - ומי אחרון לדעת?
-
הזמני יהפוך לקבוע? אלו ההשלכות של הפסקת האש על השווקים
-
לאחר פיצוץ המשא ומתן בין ארה”ב לאיראן - לאן הולכים המדדים בשבוע הקרוב?
-
הכללים הישנים אינם תקפים עוד: המגזר שצפוי ליהנות משינוי כללי המשחק
-
שלדים עם יחסי ציבור? הפסקת האש מפוצצת את הבועה בחלק מהביטחוניות הקטנות