חדשות שוק ההון
הושלמה העסקה להעברת השליטה בחברת הסיבים האופטיים IBC לידי המוסדיים
העסקה, שקיבלה את כל האישורים הנדרשים ממשרד התקשורת ומרשות התחרות, משקפת ל-IBC שווי של למעלה מכ-2 מיליארד שקל; סלקום תרשום רווח הון של כ-400 מיליון שקל
- צילום: בזק
הושלמה העסקה להעברת השליטה בחברת הסיבים האופטיים IBC לידי קבוצת משקיעים מוסדיים בראשות הפניקס, מור גמל ופנסיה וקרן נוי, יחד עם משקיעים נוספים.
העסקה, שקיבלה את כל האישורים הנדרשים ממשרד התקשורת ומרשות התחרות, משקפת ל- IBC שווי של למעלה מכ-2 מיליארד שקל. במסגרת העסקה רוכשים הבעלים החדשים את חלקן של HOT , סלקום וקרן תש”י, בעוד חברת החשמל תמשיך להחזיק בכ- 30% מהמניות ותישאר שותף אסטרטגי בחברה.
סלקום מכה את חלקה במיזם בתמורה לסך של כ-520 מיליון שקל וזאת לאחר שאושרה על ידי רשות התחרות, משרד התקשורת והגורמים המממנים של IBC. כתוצאה מהשלמת העסקה, הרווח לפני מס הצפוי לנבוע לחברה, שעיקרו רווח הון הצפוי להיות מוכר ברבעון הרביעי לשנת 2025, הינו בסך של כ-400 מיליון שקל.
IBC מפעילה את אחת מתשתיות הסיבים האופטיים המתקדמות בישראל ומספקת שירותי תשתית למגוון רחב של ספקיות אינטרנט עם למעלה מ 2.3 מיליון משקי בית מחוברים ומאות אלפי לקוחות פעילים. תחת הבעלות החדשה מתכננת החברה להרחיב את הפריסה הארצית ולהמשיך להוביל את מהפכת הסיבים האופטיים בישראל, כחלק מחזון להפוך את רשת התקשורת הלאומית למנוע צמיחה מרכזי בכלכלה הישראלית.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
המדד שצלל הבוקר ב-9.99% ומדליק נורה אדומה בשווקים
-
יוסי קצנלבוגן ויעקב לוי הגישו הצעה לרכישת השליטה בבול השקעות
-
המניה הביטחונית שמתאוששת על רקע זכייה של 15 מיליון שקל ממשרד הביטחון
-
בכירי נקסט ויז’ן הודיעו על מהלך ענק למימוש מניות בשווי של כ-200 מיליון דולר
-
הסקירה השבועית: הניתוח הטכני להמשך אחרי שבוע שהבורסה היתה רוצה לשכוח
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
שירכשו גם את אקסלרה של אלומה, סינרגיה מושלמת