חדשות שוק ההון
דוחות כספייםקסטרו מזנקת בעקבות הדוחות - עלייה במכירות בחנויות זהות התגלגלה לרווח
הרווח הנקי זינק ב-53% ל־25 מיליון שקל; הכנסות הקבוצה עלו ב-11.4% והמכירות בחנויות הזהות גדלו ב-6.8%
- צילום: אסיה רביבו
קבוצת קסטרו–הודיס מסכמת רבעון של צמיחה מואצת כמעט בכל הפרמטרים העסקיים המרכזיים. ההכנסות ברבעון השלישי של 2025 עלו ב-11.4% ל-565.5 מיליון שקל, לצד גידול של 6.8% במכירות החנויות הזהות בכלל מותגי הקבוצה. הרווח הנקי זינק ב-53% והגיע ל-25 מיליון שקל לעומת 16.3 מיליון שקל ברבעון המקביל.
החברה מציגה שיפור משמעותי גם ברמת הרווחיות התפעולית: הרווח התפעולי ברבעון קפץ ב-28.9% והסתכם ב-53.3 מיליון שקל, בעיקר בזכות גידול בהכנסות ושיפור ברווחיות הגולמית. אחד הנתונים הבולטים הוא המעבר של מותג קסטרו לרווח תפעולי של כ-5 מיליון שקל לעומת הפסד של 13.1 מיליון שקל בשנה שעברה.
גם המכירות במגזרי הפעילות ממשיכות לעלות: מגזר אופנת ההלבשה צמח ב-10.5% והציג זינוק של 79% ברווח התפעולי; מגזר אביזרי האופנה גדל ב-12.5% בהכנסות והציג שיפור ברווחיות; ואילו מגזר הקוסמטיקה רשם ירידה של 3% בהכנסות וירידה חדה ברווח התפעולי. הפדיון החודשי הממוצע למ"ר בישראל עלה ב-5.6% ברבעון.
בצד התזרימי, הקבוצה מדווחת על שיפור ניכר: תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ב-72.8 מיליון שקל, לעומת תזרים שלילי של 9.9 מיליון שקל ברבעון המקביל. נכון לסוף ספטמבר, יתרות המזומנים עומדות על 341 מיליון שקל, בעוד העודף על החוב הפיננסי מגיע ל-248 מיליון שקל.
מנכ"ל הקבוצה, יאיר אוחיון, מציין כי המומנטום החיובי נמשך וכי כל הפרמטרים המרכזיים מצביעים על צמיחה עקבית. לדבריו, החזרה לרווחיות במותג קסטרו, המשך התרחבות אורבניקה והטמעת הקונספטים החדשים בחנויות הודיס תומכים ביעדי החברה לשיפור רווחיות ולחיזוק יתרונה התחרותי. לדבריו, המעבר לפעילות ממרכז הלוגיסטיקה החדש של אורבניקה צפוי לתרום ליעילות נוספת ולהמשך הצמיחה ברבעונים הבאים.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
המהפך של מאיר שמיר: איך חברת האחזקות הוותיקה הפכה לתחנת כוח של תשואות
-
הסקירה השבועית: הבורסה שוברת שיאים - מה אומר הניתוח הטכני להמשך?
-
”שיבוש משינוי האלגוריתם”: איל מיקיאג’ קרסה ב-50% בוול סטריט
-
האופוריה בבורסה מול המחנק ברחוב: האם שוק ההון איבד קשר למציאות?
-
מגה אור: הרווח הנקי עלה ב-28% ל-844.3 מיליון שקל; מספקת תחזית אגרסיבית