חדשות שוק ההון
בנק לאומי מאריך את ההטבה: מוריד שוב את ריבית הפריים על הלוואות ומשכנתאות
יוזמה זו שהושקה לראשונה בספטמבר היתה תחת תנאים שאחד מהם היה עד להורדת הריבית על ידי בנק ישראל. היום בנק ישראל הוריד את הריבית לראשונה מאז ינואר 2024, ובלאומי האריכו ההטבה
- חנן פרידמן, מנכ"ל בנק לאומי
- צילום: אורן דאי
לאחר שהודיע לפני כמה חודשים כי החליט באופן תקדימי להוריד את ריבית הפריים ב- 0.25% , מעדכן היום (ב’) בנק לאומי כי יפחית שוב את ריבית הפריים ב- 0.25% ביחס לריבית במשק, כך שריבית הפריים בלאומי על הלוואות צרכניות ומשכנתאות תעמוד על 5.5% בלבד, במקום 5.75% .
מדובר בהטבה ללקוחות הבנק, שנועדה לסייע להם להתמודד עם יוקר המחיה ולהוזיל את עלות המשכנתא החודשית ואת ההחזר החודשי בגין הלוואות צרכניות. ההטבה ניתנת אוטומטית ותקפה עבור לקוחות מעבירי משכורת, שיש להם משכנתא עם רכיב פריים בבנק ו/או הלוואה קיימת אשר צמודה לריבית הפריים, ועם מחזור הוצאות של לפחות 7,000 שקל בכרטיס האשראי בחודש.
יוזמה זו שהושקה לראשונה בספטמבר היתה תחת תנאים שאחד מהם היה עד להורדת הריבית על ידי בנק ישראל. היום בנק ישראל הוריד את הריבית לראשונה מאז ינואר 2024, ובלאומי האריכו את ההטבה. השאלה עד מתי.
ההקלות של הבנקים ללקוחות מגיעות במסגרת חבילה של הטבות שבאה לרצות את שר האוצר סמוטריץ’ כדי למנוע או לרכך את התוכנית למסות את רווחי העתק של הבנקים. אלו נהנו מהריבית הגבוהה וגם מהאינפלציה, אלא ששני מנועי הצמיחה הללו עבור הבנקים נמצאים במגמת ירידה.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
מכונת רווח ביטחונית: זינוק של 33% ברווח הנקי של ארית תעשיות ל-43 מיליון שקל
-
החברות הצומחות בעולם של מגזין TIME: נקסט ויז’ן מדורגת שלישית. יש עוד ישראליות
-
”אחת מחברות הנדל”ן האיכותיות”: מגה אור מקבלת המלצת קנייה
-
אייראנג’י ונופר אנרגיה משתפות פעולה בפרויקטים סולאריים ואגירה בהיקף של עד 200 מיליון שקל
-
הסקירה השבועית: מניית האנרגיה הירוקה שטסה ב-37%, וניתוח טכני לני”ע במוקד