חדשות שוק ההון
הבעת אמון בקבוצת לוזון: מנורה נכנסה להשקעה בהיקף של 110 מיליון שקל
מנורה תרכוש מידי עמוס לוזון מניות בהיקף של כ-75 מיליון שקל, לצד הקצאה פרטית מצד הקבוצה של 9.2 מיליון מניות לפי 3.8 שקל למניה
- עמוס לוזון
- צילום: ורד פרקש
קבוצת לוזון דיווחה הבוקר (ב’) על הקצרה פרטית מהותית לקבוצת מנורה בסך כולל של כ-35 מיליון שקל.
מנורה תרכוש 9.2 מיליון מניות (כ-2.19% מההון) לפי 3.8 שקלים למניה, בהקצאה פרטית. מחיר המניה בבורסה ביום שקדם לאישור ההקצאה היה 3.96 שקלים, ומהווה דיסקאונט של כ-5% על מחיר הבסיס הבוקר.
אישור ההקצאה נעשה במקביל לעסקה מחוץ לבורסה בין בעל השליטה, עמוס לוזון, לבין מנורה, במסגרתה היא תרכוש מלוזון 19.7 מיליון מניות (4.18% מההון) במחיר זהה להקצאה הפרטית, ובהיקף של כ-75 מיליון שקל. לאחר מכן מנורה תהפוך לבעלת עניין בקבוצת לוזון.
קבוצת עמוס לוזון יזמות ואנרגיה, עוסקת ביזמות נדל"ן בישראל ובפולין (באמצעות לוזון רונסון), בביצוע עבודות גמר ופתרונות לחללים משותפים (באמצעות רום גבס ואינווייט), וכן בהפעלת תחנת הכוח דוראד (חלק החברה 16.87% ), ובהפעלת טריא ישראל. לפני כשבוע פרסמה את הדוחות לרבעון השלישי של השנה, להם הוצמדה הערכת שווי לתחנת הכוח דוראד של 3.45 מיליארד שקל, מה שהניב לקבוצה רווח מרכישה הזדמנותית של כ-56 מיליון שקל - לכתבה המלאה.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
המהפך של מאיר שמיר: איך חברת האחזקות הוותיקה הפכה לתחנת כוח של תשואות
-
הסקירה השבועית: הבורסה שוברת שיאים - מה אומר הניתוח הטכני להמשך?
-
”שיבוש משינוי האלגוריתם”: איל מיקיאג’ קרסה ב-50% בוול סטריט
-
האופוריה בבורסה מול המחנק ברחוב: האם שוק ההון איבד קשר למציאות?
-
מגה אור: הרווח הנקי עלה ב-28% ל-844.3 מיליון שקל; מספקת תחזית אגרסיבית