חדשות שוק ההון

מישורים מוכרת מרכז קניות בצפון קרוליינה תמורת כ-34 מיליון דולר

העסקה תניב תזרים חופשי של כ-14 מיליון דולר ותומכת בהמשך טיוב הפורטפוליו בארה״ב

  • חדשות ספונסר
מישורים מוכרת מרכז קניות בצפון קרוליינה תמורת כ-34 מיליון דולר
  • אלון וקסמן, מנכ"ל מישורים
  • צילום: ליאת פדרמן

חברת מישורים מדווחת על מימוש נוסף בפעילותה בארה״ב, התקשרה בהסכם למכירת מרכז הקניות Wakefield Commons בצפון קרוליינה, הנמצא בבעלות מלאה בתמורת כ-34 מיליון דולר. עסקת המכירה משקפת הפרש הגבוה בכחצי מיליון דולר משווי הנכס בספרים.

המרכז נרכש בסוף 2016 תמורת כ-21.7 מיליון דולר, ובצירוף השקעות שבוצעו בנכס הסתכמה העלות הכוללת בכ-25 מיליון דולר. מאז הרכישה פעלה מישורים להשבחת הנכס, כאשר שיעור התפוסה עלה מ-84% לכ-98%. כיום מניב המרכז הכנסות שנתיות של כ-3.4 מיליון דולר, המשקפות תשואת NOI של כ-7.9%.

עם חתימת ההסכם יופקד מיליון דולר בנאמנות, ויתרת התמורה תשולם במועד ההשלמה הצפוי במהלך הרבעון הראשון של 2026, בכפוף לתנאים מקובלים. עם השלמת העסקה צפויה החברה להכיר ברווח חשבונאי לפני מס של כחצי מיליון דולר.

מישורים מעריכה כי העסקה תניב תזרים חופשי של כ-17 מיליון דולר, ולאחר פירעון הלוואות, עמלות והוצאות עסקה, תזרים חופשי נטו של כ-14 מיליון דולר (כ-45 מיליון שקל), שישמש להמשך פיתוח ורכישת נכסים מניבים בארה״ב.

מנכ״ל החברה, אלון וקסמן, ציין כי העסקה תואמת את אסטרטגיית מישורים למימוש נכסים שמיצו את פוטנציאל ההשבחה, וממחישה את יכולת החברה לנהל ולהשביח נכסים לאורך זמן, תוך בחינה מתמדת של הזדמנויות רכישה חדשות.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך