חדשות שוק ההון

מתיחות באירן, נפט ונתוני אינפלציה: הדברים שצריך לדעת הבוקר בשווקים

המשקיעים עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות במישור הגיאופוליטי, כאשר המתיחות בין ארצות הברית לאיראן עולה ויורדת ברקע להצהרות עמומות של טראמפ

  • חדשות ספונסר
מתיחות באירן, נפט ונתוני אינפלציה: הדברים שצריך לדעת הבוקר בשווקים
  • צילום: AI

המסחר בשווקים בעולם מתנהל תחת שילוב של אי-ודאות ביטחונית וציפייה לנתוני מאקרו משמעותיים. המשקיעים עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות במישור הגיאופוליטי, כאשר המתיחות בין ארצות הברית לאיראן עולה ויורדת ברקע להצהרות עמומות של טראמפ.

במוקד החדשות עומדות הצהרותיו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ. בתשובה לשאלה האם בכוונתו לתקוף באיראן, השיב הנשיא במסתוריות: "נראה מה יקרה". עם זאת, דיווחים ברשת NBC חושפים תמונה נחרצת יותר מאחורי הקלעים; על פי מקורות, טראמפ הבהיר ליועציו כי הוא מעוניין בפעולה שתנחית "מכה מכרעת" על המשטר בטהרן, אם כי טרם קיבל מהם ערובות להצלחת מהלך כזה.

במקביל, הנשיא טראמפ ציין כי הגיעו דיווחים על הפסקת גל ההוצאות להורג באיראן, נתון שעשוי להשפיע על המשך קבלת ההחלטות בוושינגטון. דברים אלו הורידו את המתח ומחיר הנפט צונח במעל 3% אל מתחת ל-60 דולר לחבית.

בשטח, המתיחות כבר מורגשת היטב: הפנטגון הורה על הזנקת נושאת המטוסים "אברהם לינקולן" למזרח התיכון, בעוד איראן האריכה את סגירת המרחב האווירי שלה לאורך הלילה.

המצב הביטחוני נותן את אותותיו גם בענף התעופה והתיירות. חברת "לופטהנזה" כבר בוחנת ביטולי טיסות לישראל, ובריטניה החמירה את אזהרת המסע שלה לאזור. 

מעבר לדרמות הביטחוניות, בשוק המקומי עיני הכלכלנים נשואות לשעה 18:30, אז תפרסם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר 2025. התחזיות בשוק נעות בטווח שבין 0.1% ל-ללא שינוי, נתון שצפוי להעמיד את קצב האינפלציה השנתי בישראל על בין 2.5% ל-2.8%. נתון זה יהיה קריטי עבור בנק ישראל בבואו לקבוע את תוואי הריבית לתחילת שנת 2026.

בריטניה: צמיחה מפתיעה, אך התחזית קודרת

בגזרת המאקרו, פורסמו הבוקר נתוני התוצר (GDP) של בריטניה לחודש נובמבר, שהצביעו על צמיחה של 0.3% – גבוה מתחזיות האנליסטים שציפו ל-0.1% בלבד. הצמיחה הובלה על ידי התאוששות במגזר הייצור (בעיקר ענף הרכב) ומגזר השירותים. למרות הנתון החיובי, הליש"ט נחלשה מול הדולר לרמה של 1.34 דולר, כאשר כלכלנים מזהירים כי שנת 2026 צפויה לאופיין בהאטה בצמיחה בשל ירידה בהוצאות הממשלתיות ואמון משקיעים חלש.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך