חדשות שוק ההון
מדוע העדיפה אלטיס הצעה הנמוכה ב-400 מיליון שקל מזו של פלאפון?
דלק ישראל, שבשליטת קבוצת להב, גברה על קבוצת גיל שרון ובנק לאומי ונמצאת על סף חתימה לרכישת הוט מובייל תמורת 1.88 מיליארד שקל
- אבי לוי, יו"ר להב אל.אר
- צילום: יח"צ
דלק ישראל צפויה להפוך לשחקנית בענף הסלולר, בעוד החברה נמצאת בישורת האחרונה לקראת חתימה על הסכם לרכישת הוט מובייל תמורת 1.88 מיליארד שקל. עם החתימה, תהנה דלק ישראל מתקופת בלעדיות (No-Shop) של 60 יום להשלמת בדיקת נאותות.
הקרב על הרכישה: דלק עקפה את גיל שרון ולאומי
הצעתה המעודכנת של דלק ישראל, ששופרה מ-1.8 מיליארד שקל ל-1.88 מיליארד, הציבה אותה בעמדת הובלה מול קבוצת המשקיעים בראשות גיל שרון ובנק לאומי. הניצחון של דלק ישראל מסמן את כניסתה של קבוצת להב לתחום התקשורת, במהלך שמרחיב משמעותית את פורטפוליו הנכסים שלה מעבר לאנרגיה וקמעונאות. אבל קשה שלא לשאול, מדוע נדחתה ההצעה הגבוהה ביותר?
דחיית הצעתה של חברת פלאפון, שהייתה מוכנה לשלם 2.3 מיליארד שקל - פער של למעלה מ-400 מיליון שקל מהצעת דלק, מעלה שאלה שהתשובה אליה ככל הנראה קשורה לסיכון הרגולטורי. הרי מיזוג בין פלאפון להוט מובייל היה יוצר ענק סלולר שלא בהכרח היה מקבל את אישור רשות התחרות ומשרד התקשורת.
כיוון שדלק ישראל אינה מחזיקה בפעילות תקשורת קודמת, העסקה נחשבת נקייה מבחינה תחרותית וצפויה לעבור את אישור הרגולטור ללא קשיים משמעותיים.
הבחירה של קבוצת אלטיס, בעלת השליטה בהוט הנמצאת בבעלות פטריק דרהי, למכור את הנכס במחיר נמוך יותר, עשויה להעיד על הלחץ הפיננסי הכבד בו היא מצויה. אלטיס מתמודדת עם נטל חובות אדיר מול נושים בינלאומיים וזקוקה לתזרים מזומנים שיגיע לקופת החברה בתוך זמן קצר יחסית.
וכך, אם בדיקות הנאותות יעברו כשורה, בתוך כחודשיים תהפוך דלק ישראל לבעלת הבית החדשה של הוט מובייל, תוך שהיא מנצלת את חלון ההזדמנויות שנוצר בעקבות קשיי הנזילות של קבוצת אלטיס הגלובלית.
הכתבות הנצפות
-
העיניים של ההרמס והתשובה לסין: כך הפכה אר פי אופטיקל ללהיט בורסאי בשוק
-
הסקירה השבועית: מניית הרחפנים שהתרסקה אחרי המראה, וזו שטסה מעל 300% בעקבות מיזוג
-
האיום האירופי שמרעיד את הבית הלבן: האם 8 טריליון דולר יהפכו לנשק נגד ארה”ב?
-
מרחץ דמים: מניות הבריאות צונחות בוול סטריט בעקבות גזירות המדיקייר של טראמפ
-
בכירי אנלייט ונופר לשעבר מקימים פעילות תשתיות לייצור אנרגיה לדאטה סנטרס
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
ובזק ופלאפון ידעו והתמודדו רק כדי לדחוף את המחיר למעלה