חדשות שוק ההון

דוחות כספיים

אפי נכסים מסכמת את 2025 עם רווח שיא לבעלי המניות: 933 מיליון שקל

הרווח המיוחס לבעלים זינק בכ־40% בעקבות שערוך נכסים; ה-NOI עלה ל־1.087 מיליארד שקל וה-AFFO צמח ל־485 מיליון שקל – החברה צופה המשך צמיחה עם השלמת פרויקטים חדשים

  • חדשות ספונסר
אפי נכסים מסכמת את 2025 עם רווח שיא לבעלי המניות: 933 מיליון שקל
  • אבי ברזילי, מנכ"ל אפי נכסים
  • צילום: תמר מצפי

אפי נכסים פרסמה את תוצאותיה לשנת 2025 והציגה שנת שיא מבחינת רווח לבעלי המניות, לצד שיפור במדדים התפעוליים המרכזיים של החברה.

הרווח המיוחס לבעלי המניות הסתכם בשנת 2025 בכ-933 מיליון שקל, עלייה של כ-40% לעומת רווח של כ-663 מיליון שקל בשנת 2024. ההון העצמי של החברה הסתכם בסוף השנה בכ-8.26 מיליארד שקל.

עליה בפעילות התפעולית

ה-NOI (חלק החברה) הסתכם בשנת 2025 בכ-1.087 מיליארד שקל, לעומת כ-1.01 מיליארד שקל בשנת 2024 — עלייה של כ-8%. ברבעון הרביעי של השנה הסתכם ה-NOI בכ-284 מיליון שקל, עלייה של כ-5% לעומת הרבעון המקביל.

הגידול נבע בעיקר מהשלמת פרויקטים חדשים ושיפור בביצועי הנכסים, אם כי חלק מהעלייה קוזז בשל השפעת שער החליפין בין האירו לשקל.

החברה מעריכה כי עם השלמת האכלוס של מספר פרויקטים שהסתיימו לאחרונה וטרם תרמו באופן מלא בשנת 2025, קצב ה-NOI השנתי צפוי להגיע לכ-1.18 מיליארד שקל. עם השלמת הפרויקטים הנמצאים כיום בהקמה, מעריכה החברה כי קצב ה-NOI עשוי להגיע לכ-1.44 מיליארד שקל בשנה.

מדד ה-AFFO (FFO לפי גישת הנהלה) הסתכם בשנת 2025 בכ-485 מיליון שקל, עלייה של כ-11% לעומת כ-438 מיליון שקל בשנת 2024.

ברבעון הרביעי של השנה הסתכם ה-AFFO בכ-125 מיליון שקל, לעומת כ-113 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקצב השנתי של ה-AFFO על בסיס הרבעון הרביעי עומד על כ-501 מיליון שקל.

החברה מעריכה כי עם השלמת האכלוס של פרויקטים נוספים שהסתיימו לאחרונה, צפוי ה-AFFO להגיע לקצב שנתי של כ-524 מיליון שקל, ובשלב מאוחר יותר — עם השלמת הפרויקטים הנמצאים כיום בבנייה — לכ-699 מיליון שקל בשנה.

מנכ"ל אפי נכסים, אבי ברזילי, אמר כי החברה מסכמת שנה חזקה למרות הסביבה המאתגרת: "הרווח לבעלי המניות הגיע לשיא של כל הזמנים לצד צמיחה בכל הפרמטרים התפעוליים של החברה. התוצאות משקפות את עוצמת הפעילות ואת תנופת הפיתוח שבה נמצאת החברה".

לדבריו, החברה ממשיכה לקדם את מנועי הצמיחה שלה וצופה המשך שיפור בפרמטרים התפעוליים בטווח הקצר והבינוני, למרות חוסר הוודאות הכלכלית המאפיין את התקופה.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך