חדשות שוק ההון

אלרוב מדווחת על פגיעה מהותית במלונות היוקרה בירושלים בשל המלחמה

החברה שבשליטת אלפרד אקירוב מעדכנת כי המצב הביטחוני הוביל לירידה חדה בתפוסה, גל ביטולים והוצאת עובדים לחופשה. "תהיה השפעה שלילית מהותית על התוצאות, גם ביום שאחרי"

  • חדשות ספונסר
  • 1
אלרוב מדווחת על פגיעה מהותית במלונות היוקרה בירושלים בשל המלחמה
  • אלפרד אקירוב, יור אלרוב ישראל ואלרוב נדלן
  • צילום: פלאש90, אורל כהן

חברת אלרוב נדל"ן, מהשחקניות המרכזיות בענף מלונות היוקרה בישראל, פרסמה הבוקר דיווח מיידי הממחיש את עוצמת הפגיעה של מבצע "שאגת הארי" על הפעילות העסקית. החברה מדווחת כי שני בתי המלון שבבעלותה בירושלים (מצודת דוד וממילא) סובלים מהשפעה מהותית לרעה כתוצאה מהתמשכות הלחימה.

קיפאון בהזמנות וצמצום כוח אדם

לפי הודעת החברה, המלונות בירושלים חווים "ירידה חדה" בתפוסת החדרים, כאשר לצד גל ביטולים נרחב נרשם גם היעדר כמעט מוחלט של הזמנות חדשות. המצב בשטח אילץ את הנהלת המלונות להוציא חלק מהעובדים לחופשה, כחלק מניסיון לצמצם עלויות מול הפעילות המזערית.

באלרוב מדגישים כי הפגיעה אינה מוגבלת רק לימי המבצע עצמו. להערכת החברה, הירידה בהיקפי הפעילות תגרור השפעה שלילית מהותית על התוצאות הכספיות גם בתקופה שלאחר סיום הלחימה, בשל הזמן שיידרש לשקם את אמון התיירים ולהחזיר את הפעילות לרמתה הרגילה.

השורה התחתונה: אי ודאות לגבי היקף הנזק

בשלב זה, החברה נמנעת מנקוב במספרים מדויקים באשר לנזק הכספי הצפוי. "בהתחשב בכך שהמבצע עודנו מתמשך, אין בידי החברה להעריך במדויק את היקף ההשפעה על ההכנסות, הרווח התפעולי וה-EBITDAR", נכתב בדיווח.

החברה מציינת כי הנתונים עשויים להתעדכן בהתאם להתפתחויות בשטח, ומזכירה כי מדובר במידע צופה פני עתיד התלוי בגורמים שאינם בשליטתה, כמו משך המבצע וקצב חזרת ההזמנות.

בעוד שמלונות באזורים אחרים עשויים להתבסס לעיתים על מפונים או תיירות פנים, המותגים הירושלמיים של אלרוב רגישים במיוחד לתנודות בביקוש הבינלאומי. המשקיעים יעקבו מקרוב אחר דוחות הרבעון הקרוב כדי להבין האם יציבותה הפיננסית של הקבוצה והנכסים המניבים שלה בחו"ל יצליחו לקזז את הבור שנפער בפעילות המקומית.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

  • אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש
  • 1
    עד כמה שזכור לי זו החברה

    שלא קלטה מפונים מהצפון והדרום ב-7 לאוקטובר מצא 1000 סיבות לעניין,

אולי יעניין אותך