חדשות שוק ההון
דוחות כספייםמגדל מסכמת שנה עם זינוק של 26% ברווח הנקי, מעלה תחזיות ודוחפת את הסקטור
רווח כולל של 1.8 מיליארד שקל, צמיחה בפרמיות ובנכסים המנוהלים; החברה מעלה יעדים ל-2028 ומאותתת על המשך מומנטום
- רונן אגסי, מנכ"ל מגדל ביטוח
- צילום: ניקולה וסטפהל
מגדל אחזקות ביטוח ופיננסים פרסמה את תוצאותיה לשנת 2025 ומציגה שיפור משמעותי בכל הפרמטרים המרכזיים, על רקע צמיחה בפעילות הליבה והתרחבות בפעילות הפיננסית.
הרווח הכולל של החברה הסתכם בכ-1.79 מיליארד שקל, עלייה של כ-26% לעומת השנה הקודמת. ברבעון הרביעי בלבד זינק הרווח בכ-249% והגיע לכ-431 מיליון שקל, המשקף תשואה על ההון של כ-18%.
הצמיחה נתמכת גם בהתרחבות בפעילות העסקית: הפרמיות ודמי הגמולים עלו לכ-34.4 מיליארד שקל, גידול של כ-14%, בעוד שהיקף הנכסים המנוהלים טיפס לכ-583 מיליארד שקל. ההון הכולל של החברה הגיע לכ-19.3 מיליארד שקל, עלייה של מעל 15% לעומת סוף 2024.
אחד המנועים המרכזיים בדוח הוא דמי הניהול המשתנים, שהסתכמו בכ-1.4 מיליארד שקל. רכיב זה הגדיל את יתרת ה-CSM, נתון חשבונאי מרכזי תחת תקן IFRS17, וצפוי לתמוך ברווחיות העתידית של החברה.
בנוסף, החברה מציגה צמיחה חדה ברווחי הליבה, שזינקו בכ-38% והסתכמו בכ-2.4 מיליארד שקל, תוך התרחבות בכל קווי הפעילות, עם דגש על תחומי הפנסיה והגמל.
על רקע התוצאות והקדמת היעדים, מגדל עדכנה כלפי מעלה את התחזיות האסטרטגיות לשנת 2028, הכוללות רווח כולל של 2–2.2 מיליארד שקל, תשואה על ההון של 16%–18% וצמיחה בנכסים המנוהלים לרמה של עד 850 מיליארד שקל. החברה גם מציינת יעד לחלוקת דיבידנדים שוטפת החל משנת 2027.
במקביל, מגדל נהנית משיפור בתפיסת השוק, עם עדכון אופק דירוג לחיובי וחזרה למדד ת"א 35 , מה שמחזק את מעמדה בקרב המשקיעים.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
מיקרוסופט בצומת דרכים: הזדמנות של פעם בעשור או סיכון שטרם תומחר?
-
עם תחזית מבטיחה והמלצה חיובית מהשוק: פתאל מכוונת ל-EBITDA של כ-2.6 מיליארד שקל
-
לאחר פיצוץ המשא ומתן בין ארה”ב לאיראן - לאן הולכים המדדים בשבוע הקרוב?
-
הכללים הישנים אינם תקפים עוד: המגזר שצפוי ליהנות משינוי כללי המשחק
-
מצור על הדולר? איראן משנה את חוקי המשחק במצר הורמוז