חדשות שוק ההון
חשד למתקפת סייבר על חברת אימקו: ”אין השפעה על הפעילות השוטפת”
דיווחים ברשת מעלים חשש כי קבוצת תקיפה איראנית הצליחה לחדור לשרתי החברה הציבורית ומציעה למכירה מאגר נתונים בהיקף אדיר של 30 טרה-בייט
- אריאל קנדל, מנכ"ל קבוצת אימקו
- צילום: אליעד גולן
דיווחים ראשוניים שעלו בערוץ הטלגרם "חדשות סייבר" מעוררים סערה בשוק ההון המקומי: קבוצת האקרים המזוהה עם איראן טוענת כי פרצה למערכות של חברת אימקו הציבורית. על פי הפרסומים, התוקפים מחזיקים במידע רגיש בהיקף של 30 טרה-בייט ומציעים אותו למכירה "לכל המרבה במחיר", כאשר תג המחיר שהוצב עומד על חצי מיליון דולר.
זיכרון מר מהעבר: בין בזק לשירביט
ההיסטוריה של שוק ההון הישראלי מלמדת שאירועי סייבר הם כבר מזמן לא רק עניין לטכנולוגים, אלא אירוע פיננסי לכל דבר. באוקטובר 2023 עלתה טענה דומה נגד חברת בזק. אז, החברה מיהרה להגיב כי האירוע נמצא בשליטה ונוגע למספר מצומצם של לקוחות, מה שהרגיע במידה מסוימת את השוק.
מנגד, המקרה של חברת הביטוח שירביט (הנמצאת כיום בבעלות הראל) מהווה תמרור אזהרה בוהק. אותו אירוע הסתיים בקנס כבד של 10 מיליון שקל שהטילה רשות שוק ההון, לצד תשלום פיצויים נוספים בהיקף של כ-5 מיליון שקל ופגיעה קשה במוניטין. אם הדיווח על אימקו יתברר כנכון, השאלה המרכזית תהיה לא רק מה נגנב, אלא כמה זמן ייקח לחברה להתאושש תפעולית ותדמיתית.
אימקו מסרה בהודעה לבורסה: "בהמשך לפרסומים ברשתות החברתיות על אודותם נודע לחברה, לפיהם טוענת קבוצת תקיפה כי לכאורה השיגה גישה למידע ממערכות החברה, מבקשת החברה לעדכן, הנושא נבחן באופן מיידי ורחב היקף, בשיתוף פעולה עם גורמי מקצוע רלוונטיים בתחום הסייבר/אבטחת המידע, וכי נכון למועד פרסום הודעה זו, אין כל השפעה על פעילות החברה השוטפת, ועסקיה ממשיכים כסדרם. החברה פועלת לאימות ובחינת מהימנות המידע שפורסם, לצד יישום אמצעי אבטחת מידע מחמירים ועדכניים".
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
מכונת רווח ביטחונית: זינוק של 33% ברווח הנקי של ארית תעשיות ל-43 מיליון שקל
-
החברות הצומחות בעולם של מגזין TIME: נקסט ויז’ן מדורגת שלישית. יש עוד ישראליות
-
”אחת מחברות הנדל”ן האיכותיות”: מגה אור מקבלת המלצת קנייה
-
אייראנג’י ונופר אנרגיה משתפות פעולה בפרויקטים סולאריים ואגירה בהיקף של עד 200 מיליון שקל
-
הסקירה השבועית: מניית האנרגיה הירוקה שטסה ב-37%, וניתוח טכני לני”ע במוקד