חדשות שוק ההון
דוחות כספייםרבעון ראשון חזק לנאוויטס בזכות שננדואה: ההכנסות קפצו פי 13 ל-238 מיליון דולר
פרויקט שננדואה הקפיץ את ה-EBITDA פי 37 לכ-188 מיליון דולר; בנאוויטס נערכים להאצת קידוחים חדשים ועלייה בהפקה כבר ב-2027
- גדעון תדמור, יור נאוויטס
- צילום: יח"צ
שותפות נאוויטס פרסמה את תוצאות הרבעון הראשון של 2026 עם זינוק חד בהכנסות, ברווחיות ובהיקפי ההפקה, על רקע רבעון מלא ראשון של הפקה מפרויקט שננדואה במפרץ מקסיקו ועלייה במחירי הנפט בעולם.
הכנסות השותפות הסתכמו בכ-238 מיליון דולר, לעומת כ-17.6 מיליון דולר בלבד ברבעון המקביל אשתקד, זינוק של פי 13.5. ה-EBITDA זינק פי 37 והסתכם בכ-188 מיליון דולר, כאשר עיקר התרומה הגיעה מפרויקט שננדואה.
במהלך הרבעון הראשון מכרה נאוויטס כ-5.06 מיליון חביות נפט אקוויולנטיות, מתוכן כ-4.7 מיליון חביות מפרויקט שננדואה, עם קצב הפקה יומי ממוצע של כ-52 אלף חביות. מחיר המכירה הממוצע של נפט מסוג WTI עמד במהלך הרבעון על כ-72 דולר לחבית, כאשר במהלך הרבעון השני כבר זינק המחיר הממוצע לכ-100 דולר לחבית בעקבות המתיחות הגיאופוליטית והזינוק במחירי האנרגיה.
הרווח הנקי החשבונאי הסתכם בכ-3.2 מיליון דולר, אך בנטרול הפסד חד-פעמי מפירעון מוקדם של אג"ח והלוואות וכן מהוצאות הפרשי שער, הרווח הנקי עמד על כ-59 מיליון דולר.
בשותפות מדגישים כי מתקן ההפקה של שננדואה פעל לאורך כל הרבעון באופן רציף וללא השבתות, נתון משמעותי עבור פרויקט שנמצא בשלבי הרצה ראשוניים.
על רקע ההצלחה התפעולית והעלייה במחירי הנפט, נאוויטס מתכננת להאיץ את שלב ב’ של פיתוח שננדואה ולהקדים שני קידוחי פיתוח נוספים כך שיבוצעו כבר במהלך 2027.
בנוסף, עד סוף 2027 צפויים להתבצע חמישה קידוחים חדשים במסגרת פורטפוליו הנכסים של השותפות, שני קידוחים בפרויקט מוניומנט, שני קידוחים נוספים בשננדואה במסגרת שלב ב’ וקידוח ראשון באזור שננדואה דרום.
במקביל, נאוויטס מקדמת את פיתוח פרויקט Sea Lion, ובוחנת חלופות להאצת שלבי הפיתוח העתידיים במטרה להגיע לקצב הפקה של עד כ-180 אלף חביות נפט ביום.
כחלק מהמהלך חתמה השותפות על מזכר הבנות לרכישת מתקן הפקה צף נוסף (FPSO) בעל כושר הפקה של כ-125 אלף חביות ביום, שיוכל לשמש בשלבי ההרחבה העתידיים של הפרויקט.
נאוויטס עדכנה בנוסף כי בעקבות המלחמה עם איראן והשלכותיה על האזור, החליטה להעביר את עבודות השדרוג של מתקן ההפקה ממזרח התיכון למספנה בדרום מזרח אסיה, מהלך שהוסיף כ-45 מיליון דולר לתקציב הפרויקט.
במקביל, השותפות ממשיכה לקדם את עבודות הפיתוח בפרויקט סי ליון, כולל הכשרת תשתיות באי, התקשרויות עם קבלנים מרכזיים והסכמי שיווק לנפט שיופק מהפרויקט. בנוסף, נבחנת הכנסת שותף אסטרטגי לפרויקט במטרה להאיץ את שלבי הפיתוח הבאים.
בתוך כך, נאוויטס הודיעה גם על מימוש אופציה לרכישת 37.5% מרישיון אקספלורציה ימי בדרום אפריקה, בו תשמש כמפעילה. הנכס ממוקם באזור שבו התגלו בשנים האחרונות תגליות נפט משמעותיות.
יו"ר השותפות, גדעון תדמור, אמר כי ההפקה משננדואה והזינוק במחירי הנפט מובילים לגידול משמעותי בהכנסות וברווחיות, והוסיף כי נאוויטס פועלת להאצת פעילות הפיתוח וההפקה בפורטפוליו הנכסים הגלובלי שלה במטרה להמשיך ולהגדיל את פעילות השותפות בשנים הקרובות.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
מכונת רווח ביטחונית: זינוק של 33% ברווח הנקי של ארית תעשיות ל-43 מיליון שקל
-
החברות הצומחות בעולם של מגזין TIME: נקסט ויז’ן מדורגת שלישית. יש עוד ישראליות
-
”אחת מחברות הנדל”ן האיכותיות”: מגה אור מקבלת המלצת קנייה
-
אייראנג’י ונופר אנרגיה משתפות פעולה בפרויקטים סולאריים ואגירה בהיקף של עד 200 מיליון שקל
-
הסקירה השבועית: מניית האנרגיה הירוקה שטסה ב-37%, וניתוח טכני לני”ע במוקד