חדשות שוק ההון
איש העסקים צחי אבו בדרך להשתלטות על חברת האנרגיה טורבוג’ן
טורבוג’ן מנהלת משא ומתן מתקדם לרכישת 50% ממניות חברת אלבטק מידי חברת אבו יחיאל שבשליטת צחי אבו
- צחי אבו, בעלים ומנכ"ל קבוצת אבו יחיאל
- צילום: ישראל הדרי
חברת הטכנולוגיה טורבוג’ן בע"מ, הפועלת בתחום ייצור מקומי ומבוזר של אנרגיה, חשמל וחום, מדווחת הבוקר על מהלך אסטרטגי דרמטי המשנה את פני החברה. החברה מנהלת משא ומתן לרכישת 50% ממניות חברת אלבטק בע"מ, המוחזקות כיום על ידי חברת "אבו יחיאל – חברה לבניין בע"מ", חברה שבשליטתו של איש העסקים צחי אבו.
העסקה המוצעת משקפת לאלבטק שווי חברה מיוחס של כ-1.2 מיליארד ש"ח, כאשר שווי המניות הנרכשות עומד על כ-600 מיליון ש״ח. במסגרת העסקה, התמורה למוכר לא תהיה במזומן אלא באמצעות הקצאת מניות של טורבוג’ן. עם השלמת המהלך, צחי אבו צפוי להחזיק בשיעור של כ-55% מהון המניות של טורבוג’ן ובכך להפוך לבעל השליטה בחברה.
החלטתו של צחי אבו לבצע את העסקה במתווה של הקצאת מניות, המעניקה לו את השליטה בטורבוג’ן, מעידה על אמון בלתי מסויג של צחי אבו בפוטנציאל העסקי של החברה ובאסטרטגיה שלה כחברה טכנולוגית מובילה בתחום האנרגיה. מהלך זה אינו הצעד הראשון של אבו בטורבוג’ן והוא מגיע בהמשך להבעת אמון קודמת שלו מחודש נובמבר 2025, כפי שפורסם בתקשורת, אז רכש מניות החברה בהיקף של כ-10 מיליון ש"ח. המהלך הנוכחי משתלב בתהליך הצמיחה של טורבוג’ן, הנמצאת בעיצומו של מעבר משלב הפיתוח לשלב הייצור, לצד פיתוח והטמעה של פתרונות מתקדמים לניהול כולל של משאבי אנרגיה, והשלמת רישום מניותיה בנאסד"ק.
עם חתימת הסכם מחייב והשלמת העסקה, טורבוג’ן צפויה לשנות את מבנה פעילותה ולפעול באמצעות שתי חטיבות עיקריות: חטיבת טורבוג’ן בפעילותה הקיימת וחטיבת אלבטק, תוך יצירת סינרגיה משמעותית בין שתי החטיבות.
חברת אלבטק, אשר מוחזקת בעקיפין ובאופן שווה על ידי התעשייה האווירית לישראל בע"מ ועל ידי חברת אבו יחיאל שבשליטת צחי אבו, נחשבת לאינטגרטור מוביל בשוק הביטחוני, בתעופה ובהייטק. החברה עוסקת במתן שירותי פיתוח, הנדסה, ייצור ולוגיסטיקה מתקדמים לתעשיות הביטחוניות והאזרחיות.
ירון גלבוע, מנכ"ל טורבוג’ן מסר: "אנו נמצאים בנקודת מפנה היסטורית עבור טורבוג’ן. השילוב של פעילות האנרגיה הקיימת שלנו יחד עם העוצמה ההנדסית, היכולות הלוגיסטיות והמעמד המוביל של אלבטק בשוק הביטחוני והאזרחי, ייצר מנוע צמיחה אדיר וסינרגיה יוצאת דופן. הבעת האמון העמוקה של איש העסקים צחי אבו, אשר יהפוך לשותף שליטה אסטרטגי, היא עדות ישירה לפוטנציאל הטכנולוגי והעסקי של טורבוג’ן ולביטחון ביכולתנו להוביל את שוק האנרגיה המבוזרת בישראל ובעולם״.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
מכונת רווח ביטחונית: זינוק של 33% ברווח הנקי של ארית תעשיות ל-43 מיליון שקל
-
אאורה מכרה דירות - תמורת מניות: העסקה שמעלה שאלות בשוק הנדל”ן
-
אייראנג’י ונופר אנרגיה משתפות פעולה בפרויקטים סולאריים ואגירה בהיקף של עד 200 מיליון שקל
-
הסקירה השבועית: הגורמים שיספקו תמיכה לשוק, וניתוח טכני לני”ע שבמוקד הזירה
-
נפט, דולר ואג”ח אמריקאי - אלו ההשלכות של הסכם מול איראן בשווקים הפיננסים
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
טורבוכ'ן נכנסה לאחרונה לשתפ עם רפאל..כלומר
לתחום הבטחוני ..