חדשות שוק ההון

כלל ביטוח השלימה גיוס בסך של כ-568 מיליון שקל בכתבי התחייבות נדחים

כלל ביטוח ופיננסים מבצעת הרחבת נוספת של סדרת כתבי התחייבות נדחים מסוג הון רובד 1 נוסף

  • חדשות ספונסר
כלל ביטוח השלימה גיוס בסך של כ-568 מיליון שקל בכתבי התחייבות נדחים
  • יורם נוה, מנכ"ל כלל החזקות עסקי ביטוח
  • צילום: סיון פרג'

כלל ביטוח השלימה אתמול (ב’) בהצלחה את השלב המוסדי בהרחבת סדרת אג"ח (סדרה ט"ו), מסוג הון רובד 1 נוסף, עם ביקושים גבוהים של כ-630 מיליון שקל.

דירקטוריון כלל ביטוח נענה לביקושים והחליט על גיוס בסך של כ-568 מיליון שקל, מתוך הסכום האמור, זאת בשיעור ריבית אפקטיבית (הכולל את עמלת התחייבות המוקדמת של המוסדיים) של כ-4.82%.

הנפקה זו מהווה המשך שיפור בגמישות הפיננסית של הקבוצה ומצטרפת למהלכים קודמים מוצלחים שנעשו במסגרת ניהול ההון שלה.

יורם נוה, מנכ"ל כלל ביטוח ופיננסים: ״שוק ההון שוב מביע אמון רב בקבוצה גם בימים מאתגרים אלה, על אף יום של מימושים בבורסה. אנו מודים לציבור המשקיעים על ההיענות הגבוהה להצעה. גיוס החוב יאפשר לקבוצה גמישות פיננסית ועסקית גבוהה. בהתחשב ביחס כושר הפירעון שפרסמה כלל ביטוח ליום 31.12.2025 (יחס של כ-144% מעבר ליעד הון המינימלי, ללא הוראות הפריסה), השלמת גיוס הון רובד 1 מקרבת את כלל ביטוח ליעדי הסולבנסי ארוכי הטווח שלה (150% - 170%). הנפקה זו מצטרפת למהלכים קודמים מוצלחים לחיזוק מבנה ההון שערכה הקבוצה בשנים האחרונות".

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך