חדשות נדל"ן
איסתא רוכשת 70% מבית קמור בת”א בכ-85 מיליון שקל
בחברה מעריכים כי ה- NOI השנתי עומד על כ-8.8 מיליון שקל עבור הבניין, הממוקם ברחוב המסגר בעיר; סכום הרכישה משקף תשואה של כ-7.2% על ה-NOI הצפוי
איסתא ליינס דיווחה היום על חתימת הסכם לרכישת 70% מנכס הממוקם ברחוב המסגר 16 בתל אביב וידוע כ"בית קמור". רכישת הנכס, הינה תמורת 85.4 מיליון שקל, כ- -40%- 30% מהרכישה תמומן ממקורותיה העצמיים של איסתא. להערכת החברה ה- NOI השנתי החזוי עבור הבניין כולו הוא כ – 8.8 מיליון שקל, כך שהיקף הרכישה משקף תשואה של 7.2% על ה – NOI החזוי.
שמעון סיבוני, מנכ"ל איסתא נכסים: "הצבנו יעד כי עד לשנת 2017 ננהל פורטפוליו נדל"ן אשר חלקה של איסתא נכסים בו יעמוד על 600 מיליון שקל, שיניב רווח לפני מס של 25-30 מיליון שקל .הרכישה הנוכחית תהווה מרכיב חשוב וסולידי בתיק שלנו. הבניין שאנחנו רוכשים נמצא בלב העיר תל אביב, בסמוך לצירים ראשיים, ומשקף את אסטרטגיית החברה לגוון את תיק הנכסים בין היתר ע"י נכסים איכותיים בעלי תזרים מזומנים יציב. הרכישה תתבצע ממקורותיה העצמיים של איסתא ואנו בוחנים קבלת מימון לנכס.
"חשוב להדגיש כי רכישת הבניין מאפשרת לנו לגוון את הפורטפוליו שכולל מלונות בעלי מותג חזק ומשרדים באזורי ביקוש בישראל ובחו"ל. אנו ממשיכים לפתח את תחום הנדל"ן ובחודשים האחרונים דיווחנו על הצפת ערך בבית קליפורניה עם מכירת 50% מהנכס לפי שווי של למעלה מ- 63 מיליון שקל. מהלכים נוספים שהובלנו כוללים הרחבת מעונות הסטודנטים בנתניה וכניסה לנדל"ן למגורים בתחום תמ"א 38".
בעסקה זו רוכשת איסתא 70% מנכס בתל אביב הבנוי על מקרקעין הרשומים בבעלות פרטית ואשר הינם בשטח של 2,311 מ"ר. הבניין מהווה שטח בנוי של 16,324 מ"ר, בן 7 קומות מעל הקרקע ו-3 קומות תת קרקעיות. הבניין כולל בין היתר: 158 מקומות חניה תת קרקעיים; 974 מ"ר אולמות מסחריים ומשרדים וכן 1210 מ"ר שטח במרתף המשמש כמוסך ושטחים טכניים.
הנכס מושכר (בתפוסה מלאה) לשני שוכרים על פי הסכמי שכירות בתוקף, האחד הוא מדינת ישראל השוכרת כ-85% מהנכס והשני הוא דלק מוטורס, עבור אולם התצוגה של מותג BMW.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
”זולות בצורה טיפשית”: הציוץ של אקמן שהקפיץ שתי מניות בעד 41%
-
ביש מזל: ולוריקס - המפעל היחיד של אירוסול נפגע מירי טילים
-
השותפה השקטה של לוקהיד מרטין: הכירו את אר.אס.אל היהלום הביטחוני ממגדל העמק
-
פגיעה במתחם וילאר בפתח תקווה: נזק כבד לאחד המבנים
-
הזינוק בהכנסות לא מנע את העמקת ההפסד: עין שלישית מסכמת שנה מאתגרת
הוסיפו תגובה לכתבה
-
1
עסקה מעניינת מאוד שיכול להשפיע על
נתוני התשואה המסחריים (שרק משוועים לנתוני השוואה איכותיים) מדובר על נכס ברחוב המסגר די וותיק, שכולל חברה ממשלתית ומשרדים של חברת דלק.