חדשות שוק ההון
ולוריקס מעדכנת על השלכות פגיעת הטיל במפעל היחיד של אירוסול
לאחר שפגיעת טיל שיתקה את המפעל של חברת המטרה "אירוסול", ולוריקס מנסה לשדר עסקים כרגיל. התכנית: מעבר מיידי לאתר ייצור חלופי, הוצאת פעילויות לקבלני משנה ודחיית תשלומים למוכרים
- רועי ברגיל, מנכ"ל ולוריקס
- צילום: תעשיה אווירית
חברת ולוריקס, הנמצאת בעיצומו של מהלך לרכישת השליטה ביצרנית הרחפנים "אירוסול פתרונות תעופתיים", פרסמה הבוקר (ב’) מתווה חירום להצלת העסקה והמשך הפעילות.
הדיווח מגיע לאחר שביום שישי האחרון נפגע מפעל אירוסול מטיל, אירוע שהוביל להשבתה ולבחינה מחדש של הסיכונים. השורה התחתונה: ולוריקס לא מוותרת על הרכישה, אך היא דורשת "התאמות" שיבטיחו שהנזק לא ימוטט אותה כלכלית.
המפעל נפגע, הייצור נודד
כדי לעמוד בהתחייבויות ללקוחות, החברה הודיעה על הפעלת תוכנית רציפות עסקית הכוללת שני מהלכים מרכזיים:
פעילות הרחפנים: חתימה על הסכם שכירות למפעל חדש שהיה שייך בעבר לחברת רחפנים אחרת, מה שמאפשר כניסה כמעט מיידית. בחברה מעריכים כי יחזרו לפעילות מלאה כבר בסוף הרבעון הנוכחי ומקווים כי מס רכוש יכסה את עלויות המעבר.
חומרים מרוכבים: כל הייצור בתחום זה יועבר לקבלני משנה למשך שישה חודשים. מדובר בצעד שללית משמעותו היא אובדן שליטה ישירה על הייצור ופגיעה אפשרית ברווחיות, אך הוא הכרחי למניעת עצירה מוחלטת של האספקות.
שינוי תנאי העסקה
הנהלת ולוריקס מבינה שרכישת חברה עם מפעל מושבת דורשת הגנות פיננסיות. לכן, סוכמו מספר שינויים במתווה הרכישה המקורי:
עיכוב בדיבידנד: חלוקת דיבידנד של 4 מיליון שקל שהייתה אמורה לעבור למוכרים לפני השלמת העסקה, תידחה לסוף השנה או עד לקבלת הפיצויים מהמדינה.
הלוואה במקום הון: השקעה של 9 מיליון שקל שתוכננה להיות הזרמה להון המניות, תועמד כהלוואת בעלים. זהו מהלך שמעניק לוולוריקס קדימות מסוימת במקרה של הידרדרות נוספת.
דחיית אופציות: מועד המימוש של אופציית המכירה (Put) של אחד מבעלי המניות המרכזיים בנכס הנרכש נדחה מ-12 ל-18 חודשים, מה שמעניק לחברה שקט תעשייתי ארוך יותר.
התחזית: 2026 אבודה, העיניים ל-2027
בכל הנוגע לביצועים הפיננסיים, הנהלת החברה נאלצת להודות כי שנת 2026 תושפע לרעה מהאירועים. בשל עלויות המעבר והשימוש היקר יותר בקבלני משנה, הצמיחה בשנה הנוכחית צפויה להיות "לא משמעותית" ביחס לעבר.
החברה "מפצה" על כך בתחזית אופטימית לשנים הבאות, עם צפי לצמיחה של 20% עד 25% בהכנסות החל משנת 2027. עם זאת, חשוב לזכור שמדובר במידע צופה פני עתיד התלוי בשיקום המפעל, קבלת כספי הפיצויים ובמצב הביטחוני – גורמים שרובם אינם בשליטת החברה.
בשורה התחתונה, ולוריקס מנסה לצייר תמונה של "הזדמנות להאיץ תהליכים", אך המציאות פחות ורודה. העברת ייצור לקבלני משנה ודחיית תשלומים הם כלי עזרה ראשונה, לא אסטרטגיית צמיחה. המשקיעים יצטרכו לבחון היטב אם הפיצוי ממס רכוש אכן יכסה את הנזקים, ואם אירוסול תצליח לשמור על לקוחותיה כשהיא פועלת מתוך אתרים ארעיים.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים