חדשות שוק ההון

שוק המט”ח נסחר בפראות על רקע המלחמה מול איראן

ההסלמה הביטחונית עושה כעת את העבודה עבור בנק ישראל לזמן קצרl אחרי זינוק של מעל 2% מול השקל הדולר חוזר להחלש לאחר הפסקת הירי מאיראן

  • חדשות ספונסר
  • 12
שוק המט”ח נסחר בפראות על רקע המלחמה מול איראן
  • צילום: בואינג

שוק המט"ח נסחר בסערה בפתיחת השבוע כאשר הדרמה של סוף השבוע עם דוח התעסוקה בארה"ב שהפתיע לטובה והרחיק על פניו הורדת ריבית בארה"ב, נראה כמו חדשות ישנות נוכח המערכה מול איראן. 

לאחר זינוק של מעל 2% בדולר מול השקל הבוקר, העליות נמחקו עם הציטוט מאיראן על כוונתה להפסיק את הירי לישראל. 

יחד עם זאת, נוכח החשדנות בין הצדדים, המתיחות תימשך בעוד טראמפ מעוניין להנמיך את הלהבות לפני הפתיחה של תחרות המונדיאל.

בשעה זו הדולר עולה ב-0.36% בלבד לרמה של 2.91 שקלים.

08:58

שוק המט"ח סוער בפתיחת שבוע המסחר עם זינוק של 2.3% במטבע האמריקאי מול השקל, לרמה של 2.97 שקלים. 

לעת עתה חילופים מהלומות בין איראן לישראל חרגו מהניסיון של טראפ למתן את האירוע ולחזור לשולחן המשא ומתן. החלשות השקל באה בניגוד למערכה הקודמת בה פרמיית הסיכון של המשק ירדה. 

צריך לומר כי ההסלמה הביטחונית עושה כעת את העבודה עבור בנק ישראל. נתוני בנק ישראל חשפו אתמול התערבות של הבנק בשוק המט"ח "לצורך נקודתי", כפי שהגדיר זאת בנק ישראל. בחודש מאי רכש הבנק כ-800 מיליון דולר, לראשונה משנת 2022. מדובר בהיקף רכישות נמוך ביותר, שמעיד ככל הנראה על הצורך לפתור אירוע נקודתי שנגרם בשל השינוי בשוק המט"ח.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

  • אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש
  • 12
    חח ברור

    ביזפורטל, מישהו נדלק על השם טנק והדביק את השם למניות הטכנולוגיה והחלום בכלל

    • יוס יוס
  • 11
    טאואר,נובה,קמטק

    • Safoka
  • 10
    כותרת הזויה של ערוצי התבהלה

    • דור
  • 9
    2% במטבע זה לא פראות ATUK19?

    • בן
  • 8
    ניקיי טוקיו כמובן

    • יוס יוס
  • 7
    קוספי ירידה מעל 8% ניקיטה מעל 4%

    החוזים נחלשים , הנפט 4+ השאלה הנשאלת כרגע: הקונים באיזה מחיר ירצו ויזרימו קניות. . . .

    • יוס יוס
  • 6
    סילון

    להלן הפירוט של חברות ה"טנ"ק": ?ט – טבע (Teva): ענקית התרופות הגנריות המוכרת. ?נ – ניומד אנרג'י (NewMed): שותפות האנרגיה שמחזיקה בנתח מרכזי ממאגר הגז "לוויתן". ?ק – קנון (Kenon): חברת החזקות שבשליטת עידן עופר, המחזיקה בין היתר בחברת החשמל "או-פי-סי" (OPC) ובחברת הספנות "צים".

    • יוס יוס
  • 5
    ימתן את הירידות

    של מניות הטנק נייס לפי החשבון שלי תעלה 3.4 אחוז...

    • חכםחנוכה
  • 4
    נחמד.18 אג תיקון מנמוך 2.80

    • בק22
  • 3
    נראה לי אלסון הודיע על מחלה היום :)

    אין לו כוח ליום הזה כפתור המחק יעבוד שעות נוספות

    • mknk34
  • 2
    "פראות" - כותרת נוסח ICE ומעריב

    בשישי בערב הדולר עלה בשיא 6 אגורות בגלל הירידות בחול. היום עולה רק 5 אגורות. לא בקטנה ובטח משמעותי אחרי שישי, אבל לא פראות.

    • ATUK19
  • 1
    תספרו עד עשרים - "ממשלת החורבן מרסקת את השקל"

אולי יעניין אותך