חדשות שוק ההון
רשות ניירות ערך הטילה קנס של 2.5 מיליון ש”ח על חברת דורי
ועדת האכיפה המנהלית קבעה כי מנכ"ל, סמנכ"ל הביצוע וסמנכ"ל הכספים לשעבר בחברת דורי אחראים להכללת פרטים מטעים בדוחות בשנים 2012-2014
ועדת האכיפה המנהלית, בראשות השופט בדימוס זאב המר, וחברי הרכב הוועדה עו"ד רוני טלמור וד"ר מאיר סוקולר, קבעה את אחריות מנכ"ל חברת דורי לשעבר, אריאל וילנסקי, סמנכ"ל הביצוע לשעבר של החברה, דורון מילר, וכן סמנכ"ל הכספים של החברה איתמר אלדר, בתקופה הרלבנטית, להכללת פרטים מטעים בדוחותיה של חברת דורי בניה בע"מ בשנים 2012-2014.
ההחלטה מתפרסמת כעת לאחר שחלפו 60 יום הנדרשים בחוק ניירות ערך ממועד מתן ההחלטה ועד לפרסומה. עם פרסומה בא לסיומו הליך אכיפה בתיק מנהלי רחב היקף ומורכב שנוהל על ידי מחלקת אכיפה מנהלית ברשות ניירות ערך.
ועדת האכיפה המנהלית קבעה כי מנכ"ל החברה וסמנכ"ל הביצוע, ביצעו שש הפרות דווח של הכללת פרט מטעה בדוחותיה הכספיים של חברת דורי בין השנים 2012-2014. בנוסף, קבעה הוועדה כי סמנכ"ל הכספים ביצע שתי הפרות דווח של הכללת פרט מטעה בדוח השנתי לשנת 2013 של חברת דורי וכן בדוח לרבעון ראשון שנת 2014.
במסגרת הליך האכיפה המנהלית, על מנכ"ל החברה, אריאל וילנסקי, הוטל עיצום כספי בסך 400 אלף ש"ח לתשלום בפועל ובנוסף סכום של 400 אלף ₪ על תנאי ומניעת כהונת נושא משרה בפועל למשך שלוש שנים. על סמנכ"ל הביצוע, דורון מילר, הוטל עיצום כספי בסך 250 אלף ש"ח לתשלום בפועל, ובנוסף סכום של 250 אלף ש"ח על תנאי ומניעת כהונת נושא משרה בפועל למשך שנתיים. על סמנכ"ל הכספים, איתמר אלדר, הוטל עיצום כספי בסך 75 אלף שח לתשלום בפועל ושנה מניעת כהונת נושא משרה על תנאי.
המעורבים הנוספים בתיק שנכללו בכתב הטענות כנגד נושאי המשרה, סיימו את עניינם בהסדרי אכיפה כדלקמן: בדצמבר 2020 אושר הסדר אכיפה עם החברה במסגרתו הודתה החברה באורח מלא בהכללת פרטים מטעים בששת דוחות כספיים הנ"ל בשנים 2012 - 2014. הפרטים המטעים שהתגלו הביאו לכך שדורי בניה נאלצה לבצע במהלך שנת 2014 "הצגה מחדש" (Restatement) של הדוחות בהיקף כולל של מאות מיליוני שקלים.
על החברה הוטל עיצום כספי בשל 1.5 מיליון ש"ח בפועל ועיצום כספי על תנאי בסכום של 1.5 מיליון ש"ח, נקיטה בצעדים למניעת הישנות ההפרות, ובהם גיבוש נוהל דווח בדגש על הכנת דוחות כספיים, תוך שלושה חודשים מיום אישור ההסדר על ידי הרכב ועדת האכיפה המנהלית.
במהלך שנת 2019 הגיעו גם מנהל הבקרה התקציבית, בוריס אברהמוב, ורואה החשבון החיצוני של החברה, רונן קימחי, להסדרי אכיפה עם הרשות, אשר אושרו על ידי ועדת האכיפה המנהלית. במסגרת ההסדרים שאושרו על ידי הוועדה, הוטלו על אברהמוב עיצומים כספים בפועל בסכום של 200 אלף ₪, ועיצום בסכום דומה על תנאי, ומניעת כהונת נושא משרה בכירה בגוף מפוקח בפועל לשנתיים. על רואה החשבון החיצוני, רונן קימחי, הוטלו בגין שתי הפרות מבין שש הפרות, עיצום כספי בגובה של 150 אלף ש"ח בפועל וסכום דומה על תנאי.
הבירור המנהלי בתיק זה בוצע על ידי מחלקת מודיעין, חקירות ובקרת מסחר של הרשות. התיק המנהלי בפרשה זו ובכללו גם עריכת ההסדרים, נוהל על ידי ד"ר אילנה ליפסקר-מודעי, מנהלת מחלקת אכיפה מנהלית ברשות ניירות ערך.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
”זולות בצורה טיפשית”: הציוץ של אקמן שהקפיץ שתי מניות בעד 41%
-
ביש מזל: ולוריקס - המפעל היחיד של אירוסול נפגע מירי טילים
-
השותפה השקטה של לוקהיד מרטין: הכירו את אר.אס.אל היהלום הביטחוני ממגדל העמק
-
פגיעה במתחם וילאר בפתח תקווה: נזק כבד לאחד המבנים
-
הזינוק בהכנסות לא מנע את העמקת ההפסד: עין שלישית מסכמת שנה מאתגרת