חדשות שוק ההון

דיווח שוטף

בונוס ביוגרופ: תוצאות פרה קליניות מעידות על תועלת של מזנקיור בטיפול בסרטן

החברה מדווחת כי התרופה מזנקיור הפחיתה "תסמונת שחרור ציטוקינים", תופעת לוואי שכיחה ומסוכנת אשר מתרחשת כתוצאה מטיפולי אימונותרפיה מסוימים לסרטן

  • מערכת ספונסר
  • 5
בונוס ביוגרופ: תוצאות פרה קליניות מעידות על תועלת של מזנקיור בטיפול בסרטן
  • ד"ר שי מרצקי, מנכ"ל בונוס ביוגרופ
  • צילום: בונוס ביוגרופ

בונוס ביוגרופ מדווחת כי הציגה תוצאות פרה - קליניות, המדגימות כי התרופה מזנקיור הפחיתה "תסמונת שחרור ציטוקינים" מסכנת חיים, אשר מתרחשת כתוצאה מטיפולי אימונותרפיה מסוימים לסרטן. את התוצאות הציגה החברה בוובינר שאירחו מעבדות ג’קסון מארה"ב.

החברה פירטה כי חברות המפתחות טיפולים מסוג CAR-T לשפעול מערכת החיסון כנגד מחלת הסרטן, הפסידו ערך והשקעות הון, בשל אירועי בטיחות חמורים הקשורים לתופעות הלוואי של טיפולים שלהן, המצויים בניסויים קליניים. לדברי בונוס ביוגרופ, תסמונת שחרור הציטוקינים היא תופעת הלוואי השכיחה ביותר בהקשר זה.

להערכת החברה, שילוב התרופה מזנקיור בטיפול אימונותרפי מסוג CAR-T לטיפול בסרטן, עשוי להפחית אירועים של תסמונת שחרור ציטוקינים מסכנת חיים, או להפחית את חומרת התסמונת. כך, נטען, ניתן להרחיב את פיתוחן של אימונותרפיות חדשות.

עוד מעריכה החברה, ששילוב התרופה מזנקיור בטיפול אימונותרפי מסוג CAR-T, עשוי להניב תמורה גבוהה יותר לחברות שפיתחו או משווקות את מוצרי ה- CAR-T, שוק הצפוי לחצות את רף עשרת המיליארדים בשנץ 2027.

ד"ר שי מרצקי, מנכ"ל בונוס ביוגרופ: "לנוכח מציאות בה אימונותרפיה הופכת להיות הכלי המשמעותי ביותר בטיפול בסרטן, אנו גאים להציע אפשרות לפתרון, העשוי להרחיב עוד יותר את מגוון היישומים של טיפולים אלה".

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

  • אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש
  • 5
    כתבה בביזפורטל שימו לב למדד הראסל''

    הוא עשוי לספק תשואה עודפת כבר מ21 התחילו את השוק הדובי ומטבע הדברים יותר חשופים לירידות אבל כשיהיה שינוי הם יהיו הראשונות באגב זכורני שבתחילת השוק הדובי כתב הדר שמחכה לסוף השוק הדובי לשים 10 אלף על כל מנייה .... כיום המחיר נמוך ביותר לא אומר שלא יחתכו בעוד חצי אבל דעתי על סמך ניתוחים ודעות וכתבות ומעקב ארוך טווח יש הזדמניות שכדאי להתחיל לאסוף בונוס לדעתי הזדמנות מצוינת

    • ליגלי
  • 4
    לזה התכוונתי. הודעה חסרת חשיבות

    שלב שרק מוכיח שלא מזיק. גם מים לא מזיקים. ותודה לליגלי שכתב כאן את ההיסטוריה של כוונות טובות שלא התממשו.

    • ATUK19
  • 3
    לא על חמורי יאור

    נתקלה בממ''נ 50 וירדה ... בלי קשר להודעה יש למנייה הרבה מה לתת אחרי גלי הירידות באגב בשנת 2019 נכתב שבתוך שנתיים יתחילו הכנסות לחברה מאז הרבה מים עברו בירקון אנחנו באיחור של שנתיים וכסף אין לא לחברה ולא למנייה... נקווה לימים יפים יותר יש לחברה מוצרים בסדרי גודל של משנה עולם כמה זמן זה יקח?? אין לדעת בחיפוש אחרי כתבות נעלמו כל הכתבות של אתר ביזפורטל ויש תקופה ארוכה דישדוש במחזורים אפסיים מה שמלמד שאין היצע עם כמה הודעות חזקות החברה יכולה לתת עשרות רבות של אחוזים שפל הקורונה המחיר היה 25אג'

    • ליגלי
  • 2
    להלן -

    המטרה בשלב זה היא להבין האם התרופה בטוחה, מהם מאפייניה כשהיא מוכנסת לגוף ומהי יעילותה הכללית. הניסויים בשלב זה מבוצעים במבחנות ובחיות מודל. המדענים בוחרים את חיית המודל המתאימה ביותר, בודקים באילו ריכוזים התרופה רעילה, מהו הריכוז הנמוך ביותר בו היא עדיין אפקטיבית ועוד פרמטרים שונים. השלב הזה לוקח שנה וחצי עד שלוש שנים, ואם הכול עובר בשלום החוקרים מגישים ל-FDA בקשה לאישור למעבר לניסויים קליניים בבני אדם.

    • James123
  • 1
    מה זה פרה קליני? ניסוי על נמלים?

אולי יעניין אותך