חדשות שוק ההון
קרן מרתון רוכשת מקבוצת מור נדל”ן 18.3 דונם בנס ציונה בכ-46 מיליון שקל - מעל לשווי בספרים
אבי מאור, מנכ"ל קבוצת מור נדל"ן: "זהו צעד נוסף במימוש התוכנית של הקבוצה עליה דיווחה בדוחות, אנו פועלים במרץ לקידום הפרויקטים והנכסים הנוספים של הקבוצה וליצירת ערך למשקיעים"
- מוטי קירשנבאום, יו"ר קרן מרתון
- צילום: רמי זרנגר
קבוצת מור נדל"ן חתמה עם קרן מרתון על הסכם למכירת 18.3 דונם במתחם המייסדים בנס ציונה, בסמוך למכון ויצמן למדע ברחובות, שלגביו אושר לאחרונה שינוי ייעוד ל"איזור פיתוח עירוני". זאת בתמורה כוללת בסך של כ-46 מיליון שקל וכן תמורה עתידית בגין חלק מהרווחים בהמשך.
הקרקע הממוקמת בסמוך לתחנת רכבת כבדה ובסמוך לתחנת המטרו העתידית, היא חלק ממתחם אנ"מ הכורכר. היא מיועדת למגורים, תעסוקה ומסחר בהיקפים משמעותיים בעקבות תמ״א 70 שמעצימה זכויות בקרבת תחנות המטרו. במתחם יוקם רובע מודרני, אורבני, קריית חינוך, פארקים ועוד. בכוונת קרן מרתון, המתמחה בהשבחת נדל"ן בעל מורכבויות, לקדם תכנית מפורטת לשכונת מגורים, תעסוקה ומסחר חדשנית עם דגש על שטחים ירוקים וגישה נוחה לתחבורה ציבורית וצירי תנועה ראשיים.
מכירת הנכס ע"י קבוצת מור נדל"ן, מהווה נדבך נוסף במימוש נכסי נדל"ן להשקעה אשר ברשותה וזאת בהתאם לאסטרטגיה עליה דיווחה החברה. נכון לתום הרבעון הראשון של 2023 שווי הנכס בדוחותיה הכספיים של החברה עמד על כ-23 מיליון שקל. התזרים הפנוי לחברה ממכירת הקרקע צפוי לעמוד על כ-30 מיליון שקל.
אבי מאור, מנכ"ל קבוצת מור נדל"ן: "מכירת מתחם המייסדים הינו צעד נוסף במימוש התוכנית של הקבוצה עליה דיווחה בדוחות, אנו פועלים במרץ לקידום הפרויקטים והנכסים הנוספים של הקבוצה וליצירת ערך למשקיעים."
מוטי קירשנבאום, יו״ר קרן מרתון, ציין כי: "לאחר בחינת מעמיקה של מספר חודשים הגענו למסקנה ברורה כי ישנו פוטנציאל משמעותי בעיר נס ציונה בכלל ובאזור אנ"מ הכורכר בפרט. בשנים האחרונות נס ציונה נהנית מצמיחה ופיתוח גבוהים והפכה ליעד מבוקש עבור משפחות המעוניינות לגור באיכות חיים גבוה, עם שירותי חינוך ופנאי אטרקטיביים. הקרבה לתחנת המטרו הופכת את האזור לנגיש ומקרבת אותו אף יותר לאזורי התעסוקה שבמרכז הארץ".
קירשנבאום הוסיף כי "תקופה מאתגרת זו, בה השוק נמצא על הגדר ומימון העסקאות נעשה מורכב, מהווה הזדמנות ייחודית לקרן לרכוש נכסים בעלי פוטנציאל השבחה משמעותי. מרתון מגבירה את פעילותה ומאמינה כי הביקושים בתחום המגורים יישארו משמעותיים ואף יתגברו באזורי הביקוש".
את קרן מרתון ייצגו בעסקה עורכי הדין שרונה חיים פור אברמוביץ’ ורעות דנק אורן ממשרד פישר, בכר, חן ושות’. את קבוצת מור נדל"ן ייצגו בעסקה עורכי הדין רונן מאור ונוי פנחסי ממשרד מ. פירון ושות’.
קבוצת מור נדל"ן הינה חברה ציבורית הנסחרת בבורסה בתל אביב, אשר עוסקת בייזום, הקמה ובנייה של פרויקטים למגורים ולמסחר בישראל ובחו"ל וכן פעילה גם בתחום הנכסים המניבים בישראל.
קרן מרתון מתמחה באיתור הזדמנויות, ניהול והשבחת נדל"ן בעל מורכבות גבוהה בישראל. את הקרן הקימו מוטי קירשנבאום המשמש כיו"ר הקרן, יובל גייער ואיתמר גירון המכהנים כשותפים מנהלים של הקרן. מרתון רכשה עד כה נכסים בהיקף של כ-500 מיליון שקל ובעלי פוטנציאל השבחה של אלפי יחידות דיור, שטחי לוגיסטיקה, חוות שרתים, מסחר ומשרדים.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
”זולות בצורה טיפשית”: הציוץ של אקמן שהקפיץ שתי מניות בעד 41%
-
ביש מזל: ולוריקס - המפעל היחיד של אירוסול נפגע מירי טילים
-
השותפה השקטה של לוקהיד מרטין: הכירו את אר.אס.אל היהלום הביטחוני ממגדל העמק
-
פגיעה במתחם וילאר בפתח תקווה: נזק כבד לאחד המבנים
-
הזינוק בהכנסות לא מנע את העמקת ההפסד: עין שלישית מסכמת שנה מאתגרת
הוסיפו תגובה לכתבה
-
2
מעניין שהמניה מגיבה בירידה
-
1
לדעתי מה שאבי מאור היה צריך לאמר
"אנחנו פועלים במרץ לממש נכסים טובים על מנת לשרת את החוב האדיר שלקחנו על עצמנו לטובת פרוייקט שדה דב"