חדשות שוק ההון
התחלת סיקור להכשרת הישוב בהמלצת ’תשואת יתר’ - תראו את האפסייד
המודל העסקי המבוזר של הכשרת הישוב, המשלב נדל"ן מניב עם ייזום למגורים בארץ ובחו"ל, מציב אותה בעמדה מצוינת להשאת ערך לבעלי המניות בשנים הקרובות
- עופר נמרודי, מנכ"ל הכשרת הישוב
- צילום: רמי זרנגר
בית ההשקעות IBI החל לסקור את חברת הנדל"ן הוותיקה הכשרת הישוב, עם תחזית אופטימית במיוחד. האנליסט זיו עין אלי מעניק למניה המלצת ’תשואת יתר’ עם מחיר יעד של 60 שקל, המשקף פוטנציאל לעלייה (אפסייד) של כ-56%.
נקודת המפנה: משירות חוב להשאת ערך
לפי ניתוח IBI, הכשרת היישוב נמצאת בנקודת מפנה אסטרטגית. לאחר תקופה ארוכה שבה החברה נאלצה לתמוך בחברות הבנות באמצעות גיוסי חוב, שנת 2025 מסמנת את שינוי המגמה. צעדים פיננסיים משמעותיים שננקטו לאחרונה מבססים את העצמאות הכלכלית של חברות הבנות ומסירים מהחברה האם את נטל החוב שהכביד על ביצועי המניה בשנים האחרונות.
מנועי הצמיחה העיקריים
התחדשות עירונית בישראל - חברת הכשרה התחדשות (מוחזקת בכ-71.7%) הפכה למנוע צמיחה משמעותי. החברה השלימה לאחרונה הנפקה פרטית למוסדיים והרחיבה הסכמי השקעה עם מנורה. נכון להיום, לחברה 7 פרויקטים בביצוע ושיווק ו-8 פרויקטים נוספים שצפויים להבשיל לשיווק השנה.
לוגיסטיקה באירופה (MLP) - פעילות המרלו"גים באירופה, המתבצעת דרך חברת MLP (מוחזקת בכ-41.3%), מציגה תפוסה גבוהה וצמיחה עקבית. MLP בוחנת כעת הכרזה על מדיניות דיבידנד, לאחר שהשלימה הנפקת אג"ח גדולה באירופה.
נדל"ן מניב יציב - החברה מחזיקה ב-13 נכסים מניבים עיקריים בישראל עם שיעורי תפוסה גבוהים, המייצרים NOI שנתי של כ-200 מיליון ש"ח. פרויקטים נוספים בהקמה, כמו מדיקל סנטר BBC ומגדל יעקב נמרודי, צפויים להגדיל משמעותית את ההכנסות בעתיד.
פעילות מגורים בפולין: חברת הבת MILL-YON ממשיכה לחלק דיבידנדים באופן רציף (כ-88 מיליון שקל בשנתיים האחרונות), בזכות פעילות ייזום למגורים בוורשה וסביבתה.
סביבת המקרו ותמחור
ב-IBI מציינים כי סביבת הריבית הנמצאת במגמת ירידה (לאחר שבנק ישראל הוריד את הריבית) תומכת בפעילות החברה. להערכת עין-אלי, המודל העסקי המבוזר של הכשרת היישוב, המשלב נדל"ן מניב עם ייזום למגורים בארץ ובחו"ל, מציב אותה בעמדה מצוינת להשאת ערך לבעלי המניות בשנים הקרובות.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
השקט שלפני הסערה: מה באמת קורה למניית אנבידיה?
-
עסקת ענק בענף הנדל”ן: אקרו תמוזג לתוך ישראל קנדה לפי שווי של 3.1 מיליארד שקל
-
פינרג’י מדווחת על מכתב כוונות עם תאגיד ענק מקונסורציום ה-Net Zero
-
אנלייט פרסמה דוחות וסיפקה תחזית לצמיחה של מעל 30% ב-2026
-
נייס עקפה את התחזיות ברבעון - ומשיקה תוכנית רכישה עצמית של 600 מיליון דולר