חדשות שוק ההון

בדרך למדד הדגל: מגה אור מגייסת כ-615 מיליון שקל בהקצאה פרטית למנורה ומגדל

1.37 מיליון מניות יוקצו למוסדיים במחיר של 446.5 שקל למניה, כ-5% מתחת לשער הנעילה; מנורה תהפוך לבעלת עניין מהותית

  • חדשות ספונסר
בדרך למדד הדגל: מגה אור מגייסת כ-615 מיליון שקל בהקצאה פרטית למנורה ומגדל
  • צחי נחמיאס ואפרת דרורי נחמיאס, מנכ”לים שותפים ובעלי השליטה בחברת מגה אור | צילום: ענבל מרמרי

חברת מגה אור החזקות דיווחה כי דירקטוריון החברה אישר הצעה פרטית מהותית לשני משקיעים מוסדיים, מנורה מבטחים החזקות ומגדל אחזקות ביטוח ופיננסים.

במסגרת ההקצאה יונפקו 1,377,379 מניות רגילות של החברה, המהוות כ-3.62% מהון המניות המונפק והנפרע (וכ-3.54% בדילול מלא), בתמורה כוללת של כ-615 מיליון שקל. מחיר ההקצאה נקבע על 446.5 שקל למניה, נמוך בכ-5.2% משער הנעילה של המניה ביום שקדם לדיווח, שעמד על 470 שקל.

מתוך כלל המניות, כ-1.24 מיליון מניות יוקצו לתאגיד בשליטת מנורה וכ-134 אלף מניות לתאגיד בשליטת מגדל. בעקבות ההקצאה תהפוך מנורה לבעלת עניין מהותית בחברה, בעוד שמגדל כבר מוגדרת כבעלת עניין מכוח החזקותיה הקיימות.

המחיר נקבע במשא ומתן בין הצדדים, והחברה ציינה כי למעט הניצעים עצמם, אין לבעלי מניות מהותיים או לנושאי משרה עניין אישי בעסקה. ההקצאה כפופה לאישור הבורסה לרישום המניות למסחר, והשלמתה תתבצע בסמוך לאחר קבלת האישור.

המהלך מחזק את מבנה ההון של מגה אור ומבטא הבעת אמון של שני גופים מוסדיים מרכזיים בפעילות החברה.

נזכיר שאתמול החברה פרסמה את תוצאותיה לרבעון הרביעי ולשנה כולה וזינקה מעל 9% במחזור מסחר ער. הרווח הנקי הסתכם ב-844.3 מיליון שקל זינוק של כ-28% ביחס לשנה הקודמת.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך