חדשות שוק ההון

דוחות כספיים

דוחות הבורסה בחוץ - האם הנתונים מצדיקים שווי חברה של מעל 16 מיליארד שקל

עם הכנסות שחצו את רף חצי מיליארד השקלים ודיבידנד מיוחד לבעלי המניות, הבורסה המקומית מציגה שנת שיא. האם הצמיחה האורגנית והרישום של ענקיות כמו פאלו אלטו מצדיקים הת השווי

  • חדשות ספונסר
דוחות הבורסה בחוץ - האם הנתונים מצדיקים שווי חברה של מעל 16 מיליארד שקל
  • איתי בן זאב, מנכ"ל הבורסה לני"ע
  • צילום: ניקי וסטהפל

הבורסה לניירות ערך בתל אביב סיכמה את שנת 2025 כאחת השנים החזקות בתולדותיה. הנתונים שפורסמו אמש חושפים תמונה של גוף פיננסי שנמצא בתנופת צמיחה אגרסיבית, הנהנה הן מהתעוררות בשוק ההון המקומי והן ממהלכים אסטרטגיים משמעותיים. עבור המשקיע הישראלי, התוצאות הללו הן ברומטר לאמון המחודש בשוק המקומי, למרות האתגרים המאקרו-כלכליים.

עם זאת, עולה שאלה האם הנתונים מצדיקים שווי חברה של מעל 16 מיליארד שקל.

השורה התחתונה: זינוק ברווחיות ובחתימה הבינלאומית

הבורסה חתמה את שנת 2025 עם הכנסות של כ-563.5 מיליון שקל, צמיחה של כ-29% לעומת אשתקד. אך הנתון המרשים באמת נמצא בשורת הרווח: הרווח הנקי השנתי טיפס בשיעור חד של כ-79% והסתכם ב-181 מיליון שקל.

ברבעון הרביעי בלבד, הרווח הנקי יותר מהכפיל את עצמו (צמיחה של 104%) והגיע לכ-51.7 מיליון שקל.

מנכ"ל הבורסה, איתי בן זאב, קשר את ההצלחה להתרחבות פעילויות הליבה ולמהלכים של רישום כפול, כשהבולט שבהם הוא הצטרפותה של ענקית הסייבר פאלו אלטו נטוורקס. לדבריו, מהלך זה מחזק את מעמדה של תל אביב בזירה הגלובלית ומהווה הבעת אמון בשוק הישראלי.

ניתוח הנתונים

כדי להבין את עוצמת הדוחות, כדאי להסתכל על ה-EBITDA המתואם (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות), המנטרל רעשים חשבונאיים ומציג את התמונה התפעולית האמיתית. נתון זה צמח ב-58% לרמה של כ-293.8 מיליון שקל.

הכנסות: הגידול העקבי של כ-29% בכל רבעון מעיד על כך שלא מדובר בזינוק חד פעמי, אלא בעלייה בנפחי המסחר ובהצטרפות חברות חדשות.

דיבידנדים: הבורסה הודיעה על חלוקת דיבידנד כולל של כ-144.8 מיליון שקל. הסכום מורכב מחלוקה שוטפת של 50% מהרווח הנקי, בתוספת דיבידנד מיוחד של כ-54.3 מיליון שקל.

שאלת ה-16 מיליארד: האם השווי מוצדק?

הבורסה נסחרת כיום לפי שווי חברה של כ-16 מיליארד שקל. במבט ראשון, מכפיל הרווח נראה גבוה ביחס לחברות תפעוליות מסורתיות, אך חשוב לזכור כי הבורסה היא "מונופול טבעי" עם שולי רווח גבוהים ופוטנציאל להתרחבות בתחומי הדיגיטל והקריפטו המוסדי.

התוצאות הנוכחיות מוכיחות שהבורסה מצליחה לתרגם את מחזורי המסחר הגדלים ואת הרישומים הכפולים לשורת רווח צומחת במהירות. אם מגמת ההצטרפות של חברות טכנולוגיה גדולות תימשך, והבורסה תמשיך לגוון את מקורות הכנסתה מעבר לעמלות מסחר, השוק עשוי להמשיך ולתמחר אותה כחברת צמיחה לכל דבר ולא רק כגוף תשתית פיננסי. עם זאת, שווי של 16 מיליארד שקל משקף ציפיות להמשך צמיחה דו-ספרתית גם ב-2026. המשקיעים מהמרים כאן לא רק על הבורסה כחברה, אלא על חוסנה של הכלכלה הישראלית כולה ועל יכולתה להמשיך ולמשוך הון בינלאומי.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך