חדשות שוק ההון
דוחות כספייםסמסונג בישראל: למרות הקיטון במכירות, סאני מצליחה לשפר את הרווחיות הגולמית
יבואנית מכשירי הענקית הקוריאנית מסכמת את 2025 עם הכנסות של כמיליארד שקל. בעוד שהרווח הנקי נשחק בשל הוצאות מימון ותנודות בשוק ההון, הפעילויות החדשות והתחזקות השקל סיפקו כרית ביטחון
- אלי לביא, מנכ"ל סאני תקשורת
- צילום: פזית אסולין
סאני תקשורת, היבואנית הרשמית של מוצרי סמסונג מובייל בישראל מקבוצת לפידות קפיטל, פרסמה הבוקר (ה’) את דוחותיה הכספיים לסיכום שנת 2025. השורה התחתונה מציגה מציאות מורכבת: מצד אחד, ירידה קלה בהכנסות וברווח הנקי, ומנגד, שיפור ברווחיות הגולמית המעיד על ניהול יעיל יותר של עלויות המכר ותמהיל מוצרים רווחי.
עבור המשקיע הישראלי, הדוחות הללו הם אספקלריה למצב הצריכה המקומי בשנה החולפת. השילוב בין אירועים ביטחוניים (מבצע "עם כלביא") שהובילו לצמצום פעילות בסניפים, לבין פתיחת השמיים ששלחה ישראלים רבים לרכוש מכשירים בחו"ל, יצר לחץ על צד ההכנסות. עם זאת, החברה הצליחה לשמור על יציבות תפעולית מרשימה.
הכנסות ורווחיות: השקל החזק נותן רוח גבית
הכנסות החברה בשנת 2025 הסתכמו בכמיליארד שקל, קיטון של 5.4% לעומת אשתקד. הירידה נובעת בעיקרה מקיטון במכירת מכשירים ואביזרים, שנבע הן מהמצב הביטחוני והן מהתחרות מול רכישות מעבר לים.
אולם, בחינת הרווח הגולמי מגלה תמונה מעודדת: זה צמח ב-4.9% והסתכם ב-127.7 מיליון שקל. שיעור הרווח הגולמי עלה מ-11.5% ל-12.8%. השיפור מיוחס לשני גורמים מרכזיים:
התחזקות השקל: כיבואנית, סאני נהנית משקל חזק שמוזיל את עלויות הרכישה מהיצרן בחו"ל.
פעילויות חדשות: כניסת החברה לתחומים חדשים המאופיינים ברווחיות גבוהה יותר מפעילות ההפצה המסורתית.
האתגר במימון: תיק ניירות הערך העיב על השורה התחתונה
ה-EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות), המהווה מדד ליכולת ייצור המזומנים התפעולית של החברה, רשם ירידה קלה של 2.4% לרמה של 65.1 מיליון שקל. הקיטון נבע בעיקר מעלייה בהוצאות הנהלה וכלליות, המיוחסות להשקעה בתחומי הפעילות החדשים של הקבוצה.
הפגיעה המשמעותית ביותר נרשמה ברווח הנקי, שצנח ב-20.6% לרמה של 38.1 מיליון שקל. הסיבה לכך אינה תפעולית, אלא פיננסית: בשנת 2024 נהנתה החברה מהכנסות מימון גבוהות בזכות רווחים בתיק ניירות הערך שלה, בעוד שב-2025 התמונה התהפכה והוצאות המימון נטו הסתכמו ב-2.4 מיליון שקל. פער המימון לבדו "חתך" כ-10 מיליון שקל מהשורה התחתונה בהשוואה לשנה הקודמת.
מבט קדימה
למרות הירידה ברווח הנקי, סאני שומרת על איתנות פיננסית עם הון עצמי של 269 מיליון שקל, המהווה כ-56% מסך המאזן. אלי לביא, מנכ"ל סאני תקשורת, ציין עם פרסום הדוחות כי החברה הצליחה לשמור על רף הכנסות גבוה למרות פתיחת ה שמיים, בין היתר בזכות אימוץ מהיר של מכשיר הדגל המתקפל (Fold) על ידי הצרכן הישראלי.
לביא הדגיש כי בצל אי-הוודאות הכלכלית והתנודתיות בשערי החליפין, החברה תמשיך להתמקד במצוינות תפעולית ובשמירה על היקפי מכירות גבוהים כדי למתן את השפעות המאקרו.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
הזדמנות או סכין נופלת? האיתות מטראמפ מפיל את המניות הביטחוניות
-
שוק של ברזל: למה הבורסה בתל אביב מזנקת דווקא בשיא המערכה?
-
היוניקורן הביטחוני הבא? הרחפנים של AIRO מחכים לאישור הפנטגון
-
הסיוט התממש: קרן שורט על הנפט של קסם הגיעה לערך שלילי - נבחנת האפשרות לפירוק
-
הסקירה השבועית: לאן הולך השוק אחרי העליות? הנה הניתוח הטכני למדדים וני”ע