חדשות שוק ההון

יום של עליות בבורסה: מדד הבנייה קפץ ב-2.1%, ת”א 35 עלה ב-1.2%

ברמה הסקטוריאלית בלטו לחיוב מדד המניות הבטחוניות שעלה ב-2.73%, ת"א נפט וגז שעלה ב-2.64% על רקע המתקפה על מתקני הגז האיראנים

  • חדשות ספונסר
יום של עליות בבורסה: מדד הבנייה קפץ ב-2.1%, ת”א 35 עלה ב-1.2%
  • צילום: AI

המסחר בבורסת תל אביב הסתייים בעליות שערים כשמדד ת"א-125 עלה ב-1.19%, ת"א-35 עלה ב-1.24% ות"א-90 עלה ב-0.82%.

ברמה הסקטוריאלית בלטו לחיוב מדד המניות הבטחוניות שעלה ב-2.73%, ת"א נפט וגז שעלה ב-2.64% על רקע המתקפה על מתקני הגז האיראנים ות"א בנייה שעלה ב-2.08%.

המדדים שבלטו בירידות היו מדד ת"א תקשורת וטכנולוגיות מידע שירד ב-1.35% ומדד ת"א ביומד שירד ב-1.16%.

במניות הכלולות במדד ת"א-125 בלטו לחיוב -מניית ריטיילורס עם עלייה של 14.89% בעקבות פרסום הדוח הכספי השנתי היום, דלק רכב עם עלייה של 7.5% ושוב עם עלייה של 6.59%.

בלטו בירידות -סלקום עם ירידה של 5.49% בעקבות פרסום דוח כספי היום ומשק אנרגיה עם ירידה של 4.95%.

השוק מבצע בידול בין הסקטורים השונים והמניות השונות בתוך הסקטורים, בעקבות פרסום דוחות כספיים ולראייה ביצועי המניות של סלקום וריטיילרס במסחר היום.

המסחר בניו יורק נפתח בירידות שערים של כחצי אחוז.

מחזור המסחר במניות עמד היום על כ-4.8 מיליארד שקל.. השקל דולר נסחר היום ברמה של 3.10.

בשוק האג"ח הממשלתי נרשמו היום ירידות קלות, כשמדד תל גוב כללי ירד ב-0.07%, תל בונד 60 צמודות עלה ב 0.1% ואג"ח ממשלתי שקלי ארוכות ל-2052 ירד ב-0.56%.

מחזורי המסחר בשוק האג"ח הממשלתי ומק"מ הסתכמו בכ-7 מיליארד ש"ח וכ-1 מיליארד ש"ח בשוק האג"ח הקונצרני.

בשוק הנגזרים על מדד ת"א-35 נסחרו היום 113,000 יחידות.

השוק המקומי מאוד חזק ובולט לחיוב, גם בהינתן המציאות הגיאופוליטית ובהינתן הירידות בחו"ל.
עקב המתיחות הגיאופוליטי וההתקפה על המתקנים האיראנים חבית נפט עולה ב-5.5% לרמה של 109 דולר לחבית והעלייה של מחירי הנפט מגדילה את החששות מפני אינפלציה, גורמת לעליית תשואות בשוק האג"ח הממשלתי האמריקאי ומחלחלת גם לשוק האג"ח הממשלתי המקומי.

הפד יפרסם הערב את החלטת הריבית והוא צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי, ולפיכך עיקר החשיבות בהחלטה הערב היא בטון והמסרים שייצאו מהבנק המרכזי בארה"ב.

השוק בארה"ב מדשדש מסיבות מגוונות, הכוללות בין השאר את החששות מהשיבוש של הבינה המלאכותית, ספקות לגבי השקעות היתר ב AI, המלחמה באיראן והחשש ממשבר אנרגיה ונתוני המאקרו הפושרים. בתנאים אלו הורדת ריבית חשובה מתמיד, ואולם הפד מסונדל בשל העלייה בציפיות האינפלציה ובאינפלציה בארה"ב כתוצאה מהמלחמה.

התאוששות שוק המניות בארה’"ב וחזרתו למגמה חיובית היא קריטית להפחתת הסיכונים מהשקעה בשווקי המניות בעולם כולו.

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך