חדשות שוק ההון

זפירוס קיבלה אישור חיבור לרשת החשמל בפולין בהספק של כ-500 מגה וואט

אישור החיבור יתמוך בהרחבת פרויקט Maoz PV מכ-70 מגה וואט לכ-500 מגה וואט

  • חדשות ספונסר
זפירוס קיבלה אישור חיבור לרשת החשמל בפולין בהספק של כ-500 מגה וואט
  • ערן סער, מנכ"ל זפירוס
  • צילום: יח"צ

חברת האנרגיה המתחדשת זפירוס ווינג אנרג’יס, הפועלת בתחום ייזום, הקמה והפעלה של פרויקטים באנרגיות מתחדשות ומחזיקה בחוות הרוח הגדולה בפולין, דיווחה הבוקר (ב’) כי קיבלה מ-PSE, מנהל רשת ההולכה הארצית בפולין, אישור חיבור לרשת החשמל של פרויקטים חדשים בהיקף של כ-500 מגה וואט PV.

בכוונת החברה להשתמש באישור זה כדי להגדיל פי 7 את היקף פרויקט Maoz PV שמקדמת החברה מהספק מתוכנן של כ-70 מגה וואט לכ-500 מגה וואט. החיבור יבוצע דרך תחנת קבלה המוקמת בימים אלו על ידי PSE באזור Krzemienica שבצפון פולין. התחנה מיועדת לקלוט ולהזרים חשמל שיופק בחוות רוח ימיות בים הבלטי ובמתקני אנרגיה מתחדשת נוספים.

לפי הערכותPSE , החיבור לתחנה יתאפשר החל משנת 2032, אולם להערכת זפירוס מועד החיבור עשוי להיות מוקדם יותר.

דיווח זה מצטרף להתפתחויות משמעותיות נוספות בפעילות החברה בפולין מהתקופה האחרונה. בפברואר האחרון דיווחה החברה על קבלת טיוטה לתיקון הסכם החיבור מ-PSE שיאפשר את הגדלת הספקי החיבור והאגירה של שלושת הפרויקטים המרכזיים שלה (Goliat, Reut ו-Ambar), מהלך שצפוי להגדיל את הספק הצבר בכ-50% לכ-338 מגה וואט ולהכפיל את יכולת האגירה לכ-200 מגה וואט. זאת בהמשך לחתימה בדצמבר האחרון על הסכם מימון מחדש (Refinance) של פרויקט פוטגובו, שכלל הורדת ריבית, הארכת לוח הסילוקין ושחרור כספים בהיקף משמעותי מכריות הביטחון של מימון הפרויקט, ולאחר שבחודש אוקטובר השלימה סגירה פיננסית בהיקף של כ-155 מיליון זלוטי להקמת פרויקט פוטגובו PV המצוי בשלבי הקמה מתקדמים.

זפירוס ווינג אנרג’יס הינה חברת אנרגיה מתחדשת הפועלת בתחום של ייזום והפעלה של פרויקטים בפולין. החברה הינה הבעלים והמפעילה של חוות הרוח הגדולה ביותר בפולין, וברשותה צבר פרויקטים בהיקף של מאות מגה וואט להרחבת פעילותה בשוק הפולני. החברה הנפיקה לראשונה את מניותיה בבורסת ת"א במרץ 2023 ובמאי 2025 הנפיקה בהצלחה סדרת אג"ח ראשונה (סדרה א’), המדורגת ע"י מדרוג בדירוג של A3.il באופק יציב. בעלת השליטה בחברה הינה קרן תשתיות ישראל (תש"י) המנוהלת על ידי ירון קסטנבאום. מנכ"ל החברה הינו מר ערן סער. יו"ר החברה הינו יעקב (קוקי) אדרי וסמנכ״ל התפעול הראשי הינו תומר אייזנברג.

ערן סער, מנכ"ל זפירוס: "אישור החיבור שנתקבל סולל עבורנו את הדרך להפיכת פרויקט Maoz PV לפרויקט דגל שמגדיל משמעותית את צבר החברה, תוך ניצול תשתית אסטרטגית בצפון פולין. בכוונתנו להמשיך לפעול להעמקת אחיזתנו בשוק האנרגיה הפולני ולמימוש פוטנציאל הצמיחה הגלום בו."

מצאתם טעות בכתבה? ספרו לנו ונתקן

הירשמו לעדכונים מספונסר

קבלו מאיתנו עדכוני חדשות, המלצות קריאה ורק מה שבאמת מעניין

הכתבות הנצפות

הוסיפו תגובה לכתבה

אולי יעניין אותך