חדשות שוק ההון
דוחות כספייםתפרון - יצרנית הטקסטיל עברה להפסד בצל חולשה במכירות והתחזקות השקל
תפרון מסכמת רבעון מאתגר עם ירידה של כ-13.6% בהכנסות ומעבר להפסד נקי של כ-1.2 מיליון דולר; לצד הקיטון בפעילות הקמעונאות והמותגים השקל החזק הכביד על ההוצאות
- צילום: depositphotos - Magiorestock
חברת תפרון פרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2026, המציגות נסיגה משמעותית בביצועים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. החברה, שסיימה את הרבעון הראשון של 2025 ברווח נקי של כ-1.85 מיליון דולר, רשמה ברבעון הנוכחי הפסד נקי של כ-1.2 מיליון דולר.
הכנסות בנסיגה: המותגים והקמעונאות נחלשים
הכנסותיה של תפרון ברבעון הראשון הסתכמו ב-51 מיליון דולר, ירידה של 13.6% לעומת כ-59 מיליון דולר ברבעון המקביל. בחברה מסבירים כי הנסיגה נובעת משני ערוצי הפעילות המרכזיים שלה:
תחום הקמעונאות: רשם קיטון נטו של כ-8% במכירות.
תחום המותגים: ספג פגיעה קשה יותר עם ירידה חדה של כ-34% במכירות נטו.
בעקבות הירידה במכירות, הרווח הגולמי של החברה נשחק בשיעור של כ-20.6% והסתכם ב-10.2 מיליון דולר, כאשר שיעור הרווח הגולמי מהמכירות ירד מ-21.7% ל-20%.
השפעת המט"ח ולחצי השכר
מעבר לירידה בהכנסות, תפרון התמודדה ברבעון הראשון עם עלייה בהוצאות התפעוליות, המיוחסת במידה רבה לשינויים בשערי החליפין.
הוצאות הפיתוח עלו ב-17.7% והסתכמו בכ-1.9 מיליון דולר, בעיקר בשל התחזקות השקל מול הדולר שהגדילה את הוצאות השכר.
הוצאות המכירה והשיווק זינקו ב-14.2% לכ-7.7 מיליון דולר, כתוצאה מעלייה בשכר ובהוצאות קידום מכירות.
הוצאות הנהלה וכלליות רשמו גם הן עלייה של 11% מאותן סיבות של התחזקות המטבע המקומי.
שילוב של ירידה ברווח הגולמי יחד עם עלייה בהוצאות הוביל את תפרון להפסד תפעולי של 815 אלף דולר, צניחה חדה לעומת רווח תפעולי של 3.2 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
בשורה התחתונה, הוצאות המימון נטו של החברה גדלו ב-38% והסתכמו בכמעט מיליון דולר, בשל גידול בחוב הבנקאי והפרשי שער. נקודת האור היחידה בדו"ח הייתה בשורת המסים, שם רשמה החברה הכנסת מס של 590 אלף דולר (הנובעת מהתאמות בגין שנים קודמות), מה שמיתן מעט את ההפסד הנקי הסופי.
תפרון מסכמת רבעון של התכווצות בפעילות העסקית, כשהיא נאלצת להתמודד עם סביבת מאקרו מאתגרת ושינויי מטבע המכבידים על שורת הרווח.
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
אלארום קרסה: דומיינים הקשורים לחברה הבת נתפסו על ידי ה-FBI
-
המניה משלימה 30% השנה: הישראלית שמדווחת על עסקה ביטחונית באירופה
-
נאייקס: אירוע תקיפת סייבר - האקרים גנבו מעל 100 טרה-בייט של מידע רגיש
-
הכתובת היתה על הקיר: אלארום קורסת ב-70% - הכתבה שיכלה לחסוך את הכאב
-
הימור מטורף של 1.3 טריליון דולר: הכלכלן הראשי לשעבר של הרשות על מהלך הענק ב-AI