חדשות שוק ההון
בסרט הזה היינו: האם צריך לקחת את העליות בשוקים בגלל טראמפ בערבון מוגבל?
אמנם הסיפור נראה כעת רציני יותר וגם המונדיאל נפתח, אך עדיין נחוצה סבלנות, תוך ערנות לניסיון המר של השוק מאכזבות קודמות; הזינוק המקביל של מחירי הזהב מוכיח שהשוק עדיין מחפש הגנה
- ראש הממשלה בינימין נתניהו עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
- צילום: פלאש 90, מרים אלסטר
השווקים הגלובליים פותחים את סוף השבוע באנחת רווחה גיאופוליטית, אך לערכתי ההתלהבות בהמשך תהיה מהולה בזהירות מתבקשת. הודעת הנשיא טראמפ על ביטול התקיפה באיראן ועל הסכם מתגבש שלחה את מדדי המניות לזינוקים וכצפוי גרמה לירידות חדות של מחירי הנפט בלמעלה מ-4%.
הדולר נחלש עקב ירידת קרנו כמטבע חוף מבטחים ושום שתרחיש מדיני עשוי לצנן את לחצי המחירים ולהוליך לתוואי ריביות מדוד יותר מכפי שעלול היה להיות בתרחיש של חזרה ללחימה ולאחר עליית האינפלציה שכבר התחוללה.
בנוסף, נתוני מדד המחירים ליצרן בארה"ב הצביעו על התמתנות של מדד הליבה (למרות שהוא עדיין גבוה מדי), מה שיספק לפד מרחב נשימה ומוריד לפחות היום את החשש מהמשך העלאות ריבית אגרסיביות.
עם זאת, בסרט כזה, או דומה לו, היינו מספר פעמים בעבר. אמנם הסיפור נראה כעת רציני יותר וגם המונדיאל נפתח, אך עדיין נחוצה סבלנות, תוך ערנות לניסיון המר של השוק מאכזבות קודמות. לכן, אין להיכנס לאופוריה: הזינוק המקביל של מחירי הזהב מוכיח שהשוק עדיין מחפש הגנה למקרה של תפנית שלילית מול טהרן במהלך סוף השבוע, וזוכר היטב כמה מהר הסנטימנט יכול להתהפך. חלק מהזינוק מוסבר גם על ידי פיחות הדולר, שכן המתכות היקרות מתומחרות לפי המטבע האמריקאי.
בזירה המקומית, השקל מציג מגמה הפוכה ונחלש מול הדולר כעת, למרות היחלשות המטבע האמריקאי בעולם. נראה כי המשקיעים בוחנים את ההשלכות המדיניות והכלכליות של ההסכם המתגבש, כאשר פרשנים ומומחים לא משוכנעים לגבי מידת התאמתו לצרכיה בשלב זה. זה בהחלט יכול לגרור תנודתיות בשוק המט"ח בתקופה הקרובה.
קשה להעריך כעת, אך ייתכן שהמשקיעים בתל אביב ינהגו באיפוק, כאשר השקט הביטחוני המסתמן עשוי לתמוך בשוק אגרות החוב הממשלתיות ובמניות של חברות הנהנות משיפור של הסנטימנט הכלכלי, אך מנגד יציב ימי מבחן למניות הסקטור הביטחוני לדוגמא. סביר כי המשקיעים יהיו זהירים בכל זאת וימשיכו לנקוט מדיניות של ניהול סיכונים בתקופה הקרובה.
*הכותב הוא כלכלן השווקים של בנק מזרחי טפחות*
הישארו מעודכנים
עקבו אחרינו לקבלת עדכונים חמים
הכתבות הנצפות
-
הסקירה השבועית: אחרי שבוע של ירידות חדות - הנה איתות להמשך בבורסה
-
מה מצא רונן אלעד כשהגיע לאירודרום ומייד העזיב את הבכירים - הציבור זכאי לדעת?
-
מלחמת המועדונים פלייקארד נגד FlyAll - הפרסומות המטעות חושפות את המאבק היצרי
-
יום דרמטי נסגר במגמה מעורבת: ת”א 90 איבד 1.1%, מדד הבנייה איבד 1.45%
-
הספירה לאחור: גלי ההדף שייוצרו מהנפקת SpaceX - הגדולה ביותר בהיסטוריה
הוסיפו תגובה לכתבה
-
3
נכון ולכן אני מתלבט , כי מצד אחד...
אמרתי שאחרי ההנפקה יתחילו הירידות אני תכננתי היום להיכנס לשורט אבל הטכני הראה כניסה בול כשרשמתי השבוע ואכן התחילו שם לפרק אז כבר לקחתי ההתלבטות היא האם להשאיר או לא מה דעתך בנושא אגב? יחזרו לשיא או לא יעברו אפילו 29700?
-
2
ראשית לא מבין את המשפט: השוק למוד
אכזבות מהעבר. אני רואה שנים של עליות. במיוחד בחודש וחצי האחרונים. לא אכזבות ולא נעליים. השוק מזמן הבין שהוא טאקו. שנית רוצה לשמוע ממני.. כל הכלכלנים האלה מבינים בגרוש וחצי בשוק המניות. רק פס המדדים מבין והם לא יודעים עליו דבר וחצי דבר.
-
1
באמת התלבטות קשה , חזרתי בשורט נאסדק ל..
סביב שער הכניסה שלי אחרי שהייתי ברווח נחמד מאוד , ואני כבר שעה חושב האם לסגור או לא .